3 oplossingen voor kantoor die jouw fysieke gezondheid bevorderen

admin

18 oktober 2019

Werk je op kantoor? Vraag je zelf zo nu en dan af of je wel ergonomisch werkt. Je bent zeker niet de enige die een verkeerde werkhouding aanneemt. Tegenwoordig hebben veel Nederlanders last van stress. Bij 39% van de Nederlanders worden fysieke klachten verergert door stress. Welke oplossingen zijn noodzakelijk om fysiek gezond te blijven? In dit artikel staan 3 oplossingen, die je tevens op deze website vindt, die het werken op kantoor prettiger maken. 

  1. Een ergonomische toetsenbord

Wist je dat je op een dag kilometers met je vingers aflegt? Een toetsenbord is daarom veel belangrijker dan menigeen denkt. Kies daarom voor toetsenborden die de onderarmen zo veel mogelijk met rust laten. Verder moet de afstand tussen het keyboard en de muis niet al te groot zijn. Een goede toetsenbord draagt bij aan een goede werkhouding. Test een toetsenbord dan ook uit! 

  1. Een ergonomische muis

Ook heb je heel veel slechte muizen, waardoor je onderarm en pols onnodig worden belast. Vaak moet je je vinger optillen om te kunnen klikken, waardoor je je arm extra inspant. Kies daarom voor verticale muizen. Een verticale muis stimuleert jou om een dagelijkse houding aan te nemen. Dit betekent dat je je lichaam minder hoeft in te spannen en de kans op klachten als pronatie aanmerkelijk kleiner wordt. 

  1. Beweeg op kantoor voldoende

Zitten is het nieuwe roken! Uit onderzoek blijkt dat degene die dagelijks erg lang zitten tot wel twee keer zoveel kans hebben op diabetes. Dit kan niet verholpen worden door achteraf voldoende te bewegen. 

Beweeg daarom voldoende! Kies er niet voor om te chatten, maar loop gewoon naar degene toe. Gebruik verder ook de trap in plaats van de lift. Dit bevordert je bloedsomloop, waardoor je je beter kan concentreren. Dit komt je werk dus ten goede!