3 tips om te beginnen met beleggen

admin

7 december 2020

Iedereen heeft vast weleens succes verhalen gehoord over mensen die begonnen met beleggen en inmiddels financieel onafhankelijk zijn. Dit klink als een droom, maar het is gewoon de werkelijkheid. Het is mogelijk om financieel onafhankelijk te worden door enkel te beleggen. Hiervoor zal je enkel wel een hoop risico’s moeten nemen. In dit artikel lees je drie tips als je wilt beginnen met beleggen.

Bereid jezelf goed voor en lees jezelf goed in

Om te beginnen is het voor beginners belangrijk om jezelf goed te verdiepen in het belegen. Beginnen met beleggen voor beginners is erg lastig, hierom is dit erg belangrijk. Met jezelf verdiepen word er bedoeld dat je op de hoogte bent van alle mogelijkheden, risico’s en dat je over basiskennis beschikt. Natuurlijk is het onmogelijk om direct alles te weten over beleggen. Je zult namelijk het meest leren als je gewoon begint, maar het is wel belangrijk dat je weet wat je doet. Indien dit niet het geval is zal je geen winstgevende beleggingen kunnen doen.

Kies een goede broker

Als je jezelf goed voor hebt bereid zal je weten dat je een broker moet kiezen. Er zijn erg veel verschillende brokers. Hierom is de tweede tip ook, kies een goede broker.

Begin niet direct met veel geld

De tweede tip uit het artikel is, begin niet met een te hoog bedrag. Op het moment dat je voor de eerste keer gaat beleggen is de kans groot dat je geld verliest. Dit is helemaal niet vreemd want het is je eerste keer, daarnaast zal je het meest leren als je verlies maakt. Het is enkel wel van belang om de schade van je eerste verlies beleggingen te minimaliseren. Je kunt naarmate je meer geld wint ook meer geld investeren. Een andere goede manier is een maandelijks bedrag vaststellen waar je mee mag beleggen. Ook dit bedrag kun je naarmate je meer ervaring krijg ophogen.

Beleggen in eigen BV

Heeft u een eigen BV? En houdt u geld over in deze BV? Dan kan het erg interessant zijn om te kijken naar de mogelijkheden om te gaan beleggen in BV. Hiermee kunt u meer rendement halen uit het kapitaal, wat dus eigenlijk extra winst oplevert.