5 tips om meer klanten te werven met je website

admin

21 april 2020

Ieder bedrijf heeft tegenwoordig een website, maar lang niet ieder bedrijf is met hun website vindbaar voor hun doelgroep. Er zijn veel manieren om meer zogenoemde leads uit je website te halen. Meer online klanten werven met je website? Lees dan onderstaande 5 tips om online meer klanten te werven!

1. Conversiepercentage verhogen

De conversie van je website is enorm belangrijk. Als je van 1% conversie naar 2% conversie gaat betekent dat het dubbele aantal klanten per 100 bezoekers. Met 2% conversie krijg je bij 2000 bezoekers net zoveel klanten als bij een conversiepercentage van 1% en 4000 bezoekers. Zorg dus voor een goed converterende website.

2. Bovenaan in Google

Door zoekmachine optimalisatie is het mogelijk om hoger in Google te komen. Betere posities in Google zorgt voor meer bezoekers op je website. Onderaan de streep zal dit dus ook meer klanten betekenen.

3. Gebruik recensies

Goede content op je website is enorm belangrijk. De meeste teksten op je website komen toch een beetje over als zelfpromotie. Daar is natuurlijk niets mis mee. Maar om te zorgen voor meer vertrouwen van de klant is het belangrijk om recensies van bestaande klanten weer te geven op je website. 

4. Schrijf gastblogs

Het schrijven van gastblogs is enorm effectief om je website via andere platformen te promoten. Het levert niet alleen bezoekers op, maar het is ook nog eens effectief om meer domeinwaarde op te bouwen. Waardoor je dan weer hoger in Google scoort.

5. Beantwoord vragen van bezoekers

Het is belangrijk om jezelf af te vragen waarom mensen eigenlijk op je website komen. Het is belangrijk om met je website antwoord te geven op deze achterliggende vraag. Dit kan een vraag zijn over de dienst of het product, maar ook over bepaalde kennis.

Bekijk ook: Woordenmeteeny.nl