5 tips voor een duurzamer kantoor

admin

15 november 2021

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan een groene leefomgeving. We moeten nu eenmaal wel met zijn allen gaan verduurzamen om de planeet een handje te helpen. Ook op het kantoor kun je van alles doen om duurzamer bezig te zijn. Je wilt natuurlijk ook een goed energielabel voor je bedrijfspand. Met deze vijf tips komt je al een heel eind. 

1. Zorg voor Klimaatneutrale kantoorpanden

Als jij een super grote verduurzamingsslag wilt slaan, moet je ervoor zorgen dat kantoorpanden klimaatneutraal zijn. Hoe je dit doet? Door op verschillende manieren minder CO2 uit te stoten. Denk bijvoorbeeld aan uitsluitend groene energie gebruiken of het zelf opwekken van energie door zonnepanelen. Denk hierbij ook aan zonnepanelen onderhoud. Als je van tevoren goed over het onderhoud nadenkt, kun je dit ook goed inrichten. 

2. Zorg voor een duurzaam interieur

Ja, ook het interieur kan bij de meeste een stuk duurzamer. Denk aan circulaire meubels die gemaakt zijn van bijvoorbeeld grachten afval. Daarnaast heb je ook duurzame verf waarmee je de muren kunt schilderen of een tweedehands tapijt gebruiken voor op de vloeren. Er zijn super veel mogelijkheden hierbij. 

3. Zorg voor duurzame kantoorartikelen

Een duurzaam kantoor kun je natuurlijk niet anders aanvullen dan met duurzame kantoorartikelen. Er zijn veel duurzame alternatieven te vinden voor de reguliere kantoorartikelen. Denk aan gerecycled papier. 

4. Zorg voor minder of zelfs geen vlees in de kantine

Met het minder of zelfs geen vlees eten kun je ook helpen met het besparen van CO2 uitstoot. Er komen namelijk bij de productie van vlees broeikasgassen vrij zoals methaan. Zorg er daarom voor dat er minder of geen vlees opties zijn in de kantine. Je kunt heerlijke gerechten aanbieden met groente en fruit en wellicht een paar vleesvervangers. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een dag in de week geen vlees op het menu van de kantine te zetten. Of je doet met het hele bedrijf mee aan de Nationale Week Zonder Vlees. 

5. Zorg voor duurzame koffie en thee

Op het kantoor drinkt men natuurlijk super veel koffie en thee iedere dag. Als je overstapt op een duurzaam merk wat betreft de koffie en thee, dan ben je het kantoor ook goed aan het vergroenen. Je kunt bij het inkopen van koffie en thee naar biologische en fairtrade merken kijken. Na deze vijf tips krijg jij geheid wel een goed energielabel voor je bedrijfspand.