7 redenen om te gaan lezen als je carriëre wilt maken

admin

22 juli 2019

Boeken lezen, de een houdt ervan, de ander juist niet. In dit artikel willen we je proberen uit te leggen waarom het verstandig is om boeken te gaan lezen. Ook als je carriere wilt maken doe je er goed aan. Hieronder lees je waarom jij snel een boek moet pakken:

Je verbreed je kennis

Klinkt misschien logisch. Maar door te lezen krijg je veel meer kennis van onderwerpen waar je wat minder van weet. Of je kunt een onderwerp waar je al veel van weet, helemaal uitdiepen.

Lezen prikelt de geest

True. Lezen prikkelt je geest. Dat blijkt uit allerlei onderzoeken die over lezen gaan.

Lezen geeft rust

Wat is er nu heerlijker dan op vakantie of in je tuin een goed boek te lezen. Door te lezen kom je tot rust.

Vergroten van je concentratie

Uit onderzoek van de Stanford University is gebleken dat lezen je concentratie vergroot. Je wordt dus niet alleen rustiger van lezen, je wordt er ook geconcentreerder van.

Je geheugen trainen

Uit onderzoeken blijkt ook dat je door middel van lezen je geheugen traint. Diverse studies wijzen uit dat veel lezen goed is tegen dementie.  Je hersencapaciteit wordt groter door te lezen, waardoor je geheugen beter wordt.

Lezen & sociaal zijn

Je verwacht het misschien niet, maar mensen die lezen worden over het algemeen socialer. Dit komt omdat je allerlei vaardigheden leest en aanleert. Veel boeken worden hierover geschreven en onbewust sla je dit allemaal op je in brein.

Lezen is leuk

Misschien wel de belangrijkste reden van allemaal: lezen is leuk! Uit onderzoek van Boekencheck blijkt dat 75% van de mensen het leuk vindt om te lezen. Veel mensen gaan immers in hun vakantie lezen. Kijk maar eens op het strand hoeveel mensen een boek of tablet bij zich hebben waarop ze lezen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen om te gaan lezen. Lees je nu nog niet veel? Dan raden we je zeker aan om binnenkort eens een boek te pakken. Dit zal je carriëre verder helpen!