Aan de slag als designer: hier moet je aan denken

admin

22 november 2019

Wanneer je als designer aan het werk wilt gaan dan is het goed om op een aantal zaken te letten. Er zijn verschillende soorten designers die een flyer kunnen maken om hem hier te laten drukken. Een designer kan ook een website maken of een geweldige poster. Wanneer je aan de slag wilt als designer is het goed om op een aantal zaken te letten. 

Specialist of breed inzetbaar? 

Het kan zijn dat je als designer jezelf specialiseert binnen een specifieke groep. Denk aan digitaal of print bijvoorbeeld. Het is ook mogelijk om jezelf breed inzetbaar te ontwikkelen. Print en digitaal gaan goed samen. Wel zijn er specifieke verschillen. Als specialist maak je jezelf kwetsbaar en daarnaast ook onmisbaar. Het is belangrijk om voor de lange termijn een keuze te maken waarin je jezelf specialiseert. 

De zachte vaardigheden

Het is belangrijk om als designer het spil  in het web te worden. Zorg ervoor dat je een warm contact hebt met alle leden van het team en de klanten. Door goed met iedereen te kunnen praten, een grapje kunt maken zul je de harten van iedereen winnen. Het zal het mogelijk maken om jezelf als designer waar te maken. Je krijgt wat meer speelruimte dan wanneer je puur en alleen met het designen bezig bent. 

De juiste programma’s beheersen

Als designer is het belangrijk om de verschillende programma’s goed te beheersen. In de regel zullen het de Adobe programma’s zijn. Denk aan Photoshop, Illustrator en ook InDesign. Het is belangrijk om de programma’s goed te beheersen en ook steeds beter te worden. Volg cursussen en leer online ook steeds door om beter te worden. Het zal de vaardigheden als designer verbeteren. Wat uiteindelijk meer kansen biedt om een goede carrière als designer te krijgen.