Accessoires om de veiligheid op het laadperron te verhogen

admin

29 september 2022

Op een laadperron kan natuurlijk van alles gebeuren. Ondanks het feit dat je ontzettend voorzichtig bent, kan er soms om wat voor reden dan toch een ongeval plaatsvinden. Aangezien je dit natuurlijk ten koste van alles wilt proberen te voorkomen, zijn er een aantal belangrijke veiligheidsvoorschriften, waarmee je dit tot het minimum kunt beperken. Belangrijk is dan wel dat ook iedereen zich hier keurig netjes aan houdt. Juist dit is een punt, wat vooral tijdens de drukte nog wel eens wordt vergeten. Om je een idee te geven welke accessoires je hierbij kunnen helpen, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Docklevellers

Eén van de meest voorkomende ongelukken zijn toch wel mensen die tussen de vrachtwagen en het laaddock terechtkomen. Doordat hier een ruimte ontstaat omdat de vrachtwagen niet helemaal aansluit, kan het voorkomen dat je door drukte met je been blijft haken. Door het gebruik van docklevellers is dit verleden tijd. Een dockleveller zorgt er namelijk voor dat deze ruimte door middel van een plaat wordt overbrugt. Dit voorkomt niet alleen het gevaar dat je erin valt, maar ook voorkom je dat je met een palletwagen blijft vastzitten, met alle gevolgen van dien.

Veiligheidshesjes

Het klinkt misschien wat afgezaagd, maar wilt niet weten hoe belangrijk het dragen van een veiligheidshesje is. Vooral wanneer het een wat donkere ruimte is en het tempo aardig hoog ligt, kan het ervoor zorgen dat mensen je net op het juiste moment zien, waardoor ze nog weten uit te wijken. Vooral wanneer je veel bezig bent met het laden en lossen van vrachtwagens, loop je natuurlijk veel in en uit. Door het dragen van zo’n hesje weten mensen ook direct dat je bezig bent en lopen ze met een extra boog om je heen. Wil jij nu weten welke veiligheidsmaatregelen jij als bedrijf nog meer kunt nemen? Neem dan een kijkje op Loading-systems.com voor onder andere docklevellers, maar ook allerlei andere praktische zaken.