Alles wat je moet weten over de belastingaangifte

admin

26 mei 2020

Moeite met het invullen van de belastingpapieren? Weet je niet of je alles wel op de juiste plek invult? En welke belastingen zijn er allemaal? Allemaal vragen die bij je naar boven kunnen komen wanneer de belastingaangifte ingevuld dient te worden. Even een troost, je bent niet de enige die er zo over denkt. Heel veel mensen en ook ondernemers en bedrijven hebben moeite met het invullen van hun belastingaangifte. Gelukkig kun je hulp krijgen bij het invullen van de belastingaangifte. Zo kun je jouw belastingaangifte in Hoogeveen laten doen door een administratiekantoor, maar ook in andere plaatsen kun je terecht bij gespecialiseerde kantoren.

Hulp voor particulieren

Voor vrijwel iedere Nederlander is de belastingaangifte jaarlijks een feit. Dat betreft de inkomstenbelasting. Deze belasting is verdeeld in drie verschillende boxen, namelijk 1. Werk en wonen, 2. Aanmerkelijk belang en 3. Vermogen. In de eerste box betaal je belasting en premies over de inkomsten die je hebt gehaald uit je werk of woonsituatie. Dat is bijvoorbeeld je salaris of een tijdelijke verhuring van je eigen woning. Sommige uitgaven mag je aftrekken van het inkomen en soms heb je recht op belastingkortingen. Aanmerkelijk belang is alleen voor jou van toepassing als je inkomsten hebt gehaald uit een NV of BV en de 3e box gaat over de belasting over he eigen vermogen. Het is namelijk zo dat wanneer dit boven een bepaalde grens zit, je hier belasting over dient te betalen. Omdat er heel veel zaken zijn waar je rekening mee dient te houden, is het begrijpelijk dat je bij het invullen van de belastingaangifte wel wat hulp kunt gebruiken.

Hulp voor de ondernemer

Wanneer je een ondernemer bent, is de belastingaangifte vaak nog een stuk ingewikkelder. Naast de inkomstenbelasting, heb je vaak ook te maken met omzetbelasting en misschien ook wel met loonbelasting. Daarnaast kan het zijn dat jouw onderneming ook te maken heeft met vennootschapsbelasting en dividendbelasting. Het inschakelen van een gespecialiseerd administratiekantoor is dan helemaal geen slecht idee.

De voordelen van een belastingadviseur

Een belastingadviseur inschakelen bij je belastingaangifte is zeker geen slecht idee en levert vaak veel voordeel op. Niet alleen krijg je op deze manier een goed inzicht in je fiscale situatie, ook kun je door het slim toepassen van de belastingregels wellicht profiteren van belastingvoordeel. Doordat een belastingadviseur al deze zaken keurig op een rijtje heeft en kennis heeft van alle actuele wetten en regels, levert het voor jou wellicht een fiscaal voordeel op.