Bedrijfspand verkopen zonder makelaar: wat je moet weten

admin

29 september 2022

Heb jij een bedrijfspand en wil je deze graag verkopen? Dan kun je dit natuurlijk op een aantal verschillende manieren doen. De meest voor de hand liggende manier is natuurlijk om dit te doen via een makelaar. Houd er dan alleen wel rekening mee dat je te maken krijgt met extra kosten. Niet voor niets kiezen er daarom steeds meer mensen voor om hun bedrijfspand onderhand te verkopen, zonder makelaar dus. Ben jij voornemens om dit te doen, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, welke dat vertellen we je in dit artikel.

Laat je pand eerst taxeren

Wil jij een bedrijfspand verkopen zonder makelaar, dan is het belangrijk dat je weet hoeveel of je pand daadwerkelijk waard is. Dit doe je door het te laten taxeren. Vooral wanneer je je pand zonder makelaar wilt verkopen ben je hier zelf voor verantwoordelijk. Belangrijk is dus dat je r voor zorgt dat je exact weet wat het waard is, zodat je het ook voor de juiste prijs in de markt kunt zetten. Je wilt er namelijk achteraf niet achterkomen dat je het pand voor een stuk meer had kunnen verkopen, dan wat je nu hebt gedaan. De makelaarskosten die je hebt bespaard, had je dan beter wel kunnen betalen, want dan was het bod ongetwijfeld een stuk hoger geweest.

Laat foto’s maken

Een pand verkopen zonder foto’s wordt natuurlijk een lastig verhaal. Belangrijk is dus om een goede fotograaf te vinden, die ervaring heeft met het fotograferen van dergelijke bedrijfspanden. Je zult namelijk zien dat wanneer je goede foto’s gebruikt er veel meer animo is en de kans dus ook groter is dat er een potentiële koper tussen zit. Zorg er wel voor dat je pand vanuit verschillende hoeken wordt gefotografeerd, zodat een potentiële koper niet voor een verrassing komt te staan wanneer ze op locatie aankomen voor een bezichtiging.

Zet het pand te koop

Wanneer alles klaar is, is het tijd om je pand via Vastgoedopkoop.nl te koop aan te bieden. Zit je op een goede locatie, dan is de kans vrij groot dat je relatief snel een mooi bod krijgt. Vanuit dit punt kun je dan vervolgens verder onderhandelen.