Ben jij een carrière tijger of geniet jij meer van de kleine dingen in het leven?

admin

25 oktober 2022

Ieder mens is anders. Zo ook in de gestelde doelen in het leven. De ene persoon zal volledig voor zijn/haar carrière gaan en de ander vindt zijn/haar geluk in de kleine dingen in het leven. Zodra je carrière wil maken zal je je misschien meer focussen op het kunnen kopen van dat ene mooie huis of die ene mooie auto, terwijl iemand die hier minder waarde aan hecht al snel blij is met een gezellig rijtjeshuis en een Opel Corsa occasion. Maar waar ligt jouw focus nu? Wat wil jij bereiken in het leven en wat is belangrijk voor jou?

Geld maakt niet gelukkig

Was jij altijd die persoon in de klas die niet perse de drang voelde om negens en tienen te halen? Zat je veel liever met je vrienden op het terras en hechte je meer waarde aan de zesjescultuur? Dit is natuurlijk ook meer dan prima. De ene persoon voelt zich namelijk minder verplicht om te excelleren dan de ander. Ondanks dat dit voor sommige misschien als een zwakte kan worden gezien, is dit zeker niet iets om niet trots op te zijn. Sterker nog, dit soort mensen zijn ook onwijs belangrijk in de maatschappij. Juist die mensen die de voorkeur gaven aan de sociale activiteiten doen het misschien wel stukken beter in beroepen zoals komediant of presentator. Voel je daarom niet minder als je rijdt in een Dacia Duster occasion in plaats van een gloednieuwe Dacia, want materiele waarde hoeft niks toe te voegen aan jouw geluk. 

Carrière tijger

Echter aan de andere kant van het spectrum bevinden zich mensen die genieten van het halen van hoge cijfers en hiervoor andere activiteiten kunnen afzeggen. Hun prioriteiten liggen duidelijk ergens anders, maar dit maakt ze uiteraard niet een minder gezellig persoon. Deze carrière tijgers hechten dan wel meer waarde aan hun carrière, maar zijn er ook vaak erg goed in om werk en vrije tijd te scheiden. Dit uit zich in goede avonden uit na het werk en volop genieten van de uurtjes dat ze vrij zijn. Hierdoor kunnen ze in die vrije uren even volledig ontspannen en dan zodra ze weer moeten werken, alle energie steken in hun carrière.