Betaald reclame maken in zoekmachines

admin

30 juli 2021

Reclame in zoekmachines is een van de meest effectieve manieren om je product en of diensten te promoten. Het belangrijkste doel voor adverteerders van zoekmachines is om hoger te scoren in de zoekresultaten en zo veel mogelijk klikken op een advertentie te krijgen. We hebben het hier dus over zoekmachine adverteren. In vaktermen ook wel SEA (Search engine advertising) genoemd. Wil jij hier meer over weten? Lees dan snel verder. 

Zoekmachine adverteren

Met zoekmachine adverteren kun je jouw bedrijf onder de aandacht brengen van potentiële klanten die op zoek zijn naar producten of diensten die je aanbiedt. Met dit type marketing kan jouw bedrijf worden weergegeven in de zoekresultaten wanneer iemand zoekt naar vergelijkbare producten of services die je aanbiedt. Adverteren via zoekmachines kan op verschillende manieren: banneradvertenties, tekstadvertenties of videoadvertenties. Voor welk soort advertentie je kiest, hangt af van je doelstellingen. 

Zoekwoorden & advertenties maken

Om aan de slag te gaan met adverteren in zoekmachines moet je eerst zoekwoordonderzoek doen. Vervolgens maak je een advertentie met zoekwoorden waarnaar potentiële klanten zoeken als ze op zoek zijn naar jouw specifieke type product of dienst. Dan is het zaak om jouw advertentie zo goed mogelijk te matchen aan de zoekopdracht. Hiervoor kun je teksten en koppen instellen en extensies opgeven zoals je telefoonnummer. Het systeem van Google geef je ook aanbevelingen en suggesties wat je kunt doen om je campagne te verbeteren. Het is aan jou de taak om dit op waarde te schatten. 

Algoritme updates

Met het nieuwe Google-algoritme zijn er veel mogelijkheden voor adverteerders om hun campagnes te optimaliseren. Ze moeten ook op de hoogte zijn van de veranderingen zullen plaatsvinden met nieuwe updates en aanpassingen. SEA-specialisten leren dan ook dagelijks bij en moeten regelmatig cursussen volgen om de nieuwe ontwikkelingen in de praktijk te kunnen brengen. Het vak van SEA-specialist is dus continu in ontwikkeling. Dat maakt het een heel interessante job.