Carrière maken als app ontwikkelaar: Tips & Tricks

admin

22 november 2019

Er zijn volop kansen voor een goede app ontwikkelaar. We delen graag onze tips om snel een mooie en goede carrière te krijgen. Door jezelf verder te ontwikkelen en slim te werken is het mogelijk om te groeien. 

Meer soft skills 

Het is goed om de vaardigheden te verbeteren om samen met anderen te werken. Het is essentieel om in teamverband te werken. Het is belangrijk om met andere IT’ers en ontwikkelaars samen te werken en ook met niet-IT’ers. Door te zorgen voor goede communicatie skills is het mogelijk om sneller je doelen te bereiken. Empathie en humor zijn handige vaardigheden om snel te groeien op de carrièreladder. Zelfs betere technische IT’ers zijn dan voorbij te streven. 

Begrijp wat je maakt en doe het goed

Wanneer je op de servers werkt is het goed om te weten wat je doet. Deze website biedt goede hosting oplossingen aan. Besteed volop tijd aan het hoe en wat van de app. Weet ook hoe het goed is te implementeren binnen bestaande oplossingen. Daag jezelf uit om een ongekend sterke app te bouwen. 

Maak je los van een taal

Het is belangrijk om jezelf los te maken van een specifieke programmeertaal. Techniek is continu in beweging. Door jezelf niet als een specialist op een specifiek gebied te presenteren, maar als specialist in het maken van een app zijn er meer mogelijkheden. Het is belangrijk om de beperkingen te begrijpen van de verschillende talen. 

Gebruik een testgroep

Bij het ontwikkelen van een app is het goed om een testgroep te gebruiken. Wanneer je als programmeur een manier weet om dit te goed te doen kun je snel een sterke app bouwen. De kleinere foutjes kunnen er snel uitgehaald worden. Ook kan de app meer op de gebruiker afgestemd worden met de feedback van de testgroep.