Carrière op een cruiseschip

admin

6 december 2022

Cruiseschepen zijn een populaire vakantiebestemming voor veel mensen over de hele wereld. Elke dag meer je op een andere mooie plek aan en onderweg geniet je van lekker eten, mooie shows en tal van activiteiten. Maar hoe zit het met de banen die dit allemaal mogelijk maken? Werken op een cruiseschip kan een opwindende en lonende carrièrekeuze zijn. Cruiseschepen zijn een geweldige manier om werk en reizen te combineren. Een carrière op een cruiseschip biedt de unieke kans om te wonen en werken op enkele van de mooiste plekken ter wereld. Werken op een cruiseschip is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een spannende baan die goed betaalt en waarmee ze verre bestemmingen kunnen verkennen. En hoe gaaf is het als je op één van de grootste cruiseschepen ter wereld kan werken? 

 

Banen op een cruiseschip

Van horecabanen zoals obers, barmannen en koks tot entertainmentrollen zoals artiesten en dj’s, er is voor elk wat wils. Cruiseschepen bieden concurrerende lonen, gratis kost en inwoning, plus extra bonussen zoals kortingen op excursies aan wal en activiteiten aan boord. De voordelen van werken op een cruiseschip gaan verder dan alleen het financiële plaatje: het is ook een geweldige kans om nieuwe mensen uit verschillende culturen te ontmoeten terwijl je waardevolle vaardigheden leert die kunnen worden toegepast in elke baan in de horeca.

 

Werken in de horeca op een cruiseschip

Een baan in de horeca op een cruiseschip is bovendien een uitstekende optie voor iedereen die een carrière in de dienstensector wil beginnen. Je krijgt een onschatbare werkervaring die kan worden gebruikt om door te stromen naar hogere functies. Werken in de horeca leert je verschillende vaardigheden, zoals klantenservice, probleemoplossing, communicatie, teamwerk en timemanagement. 

 

Vacatures cruisemaatschappijen

Vrijwel alle cruisemaatschappijen hebben vacatures openstaan. Ook kun je altijd een open sollicitatie sturen. Cruisemaatschappijen werven doorgaans werknemers aan die ervaring hebben met klantenservice, huishoudhulp of barmanfuncties. Dus heb je ervaring in die richting? Pak dan zeker de kans en solliciteer op een baan op een cruiseschip!