De diensten die een uitzendbureau je kan bieden

admin

4 maart 2021

Een uitzendbureau kun je zien als een tussenpersoon. Het uitzendbureau zit tussen iemand die naar werk op zoek is en een werkgever in. Je zoekt werk en je gaat zoeken naar vacatures Renswoude. Je komt dan een uitzendbureau tegen die je aanspreekt. Daar meld je je aan. Een uitzendbureau neemt jou bijvoorbeeld aan en besteedt jou uit aan een werkgever. Veel werkgevers melden hun vacatures bij een uitzendbureau. Het uitzendbureau doet een sollicitatie met een werkzoekende persoon en die wordt uitbesteed aan een werkgever. Hiervoor ontvangt het uitzendbureau een tarief. Hiervan wordt jouw uurloon betaalt en bijzondere lasten. Hierna blijft een kleine marge over die naar het uitzendbureau gaat. 

De diensten

Een uitzendbureau regelt werknemers voor een werkgever. Het uitzendbureau doet de werving en kan je helpen met feedback over je sollicitatiebrief of mail. Het uitzendbureau regelt dus werk voor jou als je je inschrijft. Je krijgt vacatures aangeboden waar je op kan solliciteren. Nadat je hierop hebt gesolliciteerd kan je aangenomen worden. Je kan aangenomen worden voor een uitzend klus of voor een detacheringsklus. Het verschil tussen deze twee is dat detachering klussen voor een langere tijd zijn. Rond een half jaar. Hierdoor heeft de uitzendkracht meer zekerheid over zijn werk. Een uitzend klus is tijdelijk werk. Dit kan variëren van enkele maanden of een aantal dagen.

Werken via een uitzendbureau biedt voordelen maar ook nadelen.

De voordelen:

  • Veel vacatures zijn verzameld door het uitzendbureau. Je kan hierdoor makkelijk zoeken naar een passende vacature. Sterker nog, soms benaderd het uitzendbureau jou als ze denken dat jij bij een vacature past. 
  • Werken via een uitzendbureau is flexibel.
  • Een uitzendbureau kan je helpen door middel van feedback op je CV of sollicitatiebrief/mail.

Een voordeel voor de werkgever is dat de werkgever minder verplichtingen heeft tegenover de uitzendkracht. De werkgever kan de overeenkomst gemakkelijk beëindigen.

Nadelen:

  • Wanneer je solliciteert via een uitzendbureau zie je niet de naam van het bedrijf. dit heeft verschillende redenen en is in jouw nadeel. Als je de naam weet zou je je kunnen inlezen over het bedrijf en zo een betere indruk achterlaten. 
  • De voordelen van een uitzendbureau komen natuurlijk tegen een prijs. Het uitzendbureau houd een kleine marge van je salaris in voor hun diensten.