De nieuwe manier van kantoorwerken

admin

29 maart 2019

Werk jij op kantoor? Dan heb je vast wel eens van zit-sta mogelijkheden gehoord. Dit wordt door sommigen gezien als het nieuwe werken, mede doordat het stukken gezonder zou zijn voor je lichaam. Nog niet van deze manier gehoord? Of benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder!

Zit-sta werken

In Scandinavische landen gebeurt het al een stuk langer, maar de laatste jaren is het in Nederland ook steeds meer in opkomst. Het gaat hier natuurlijk om de mogelijkheden van zit-sta werken. Dit houdt kortgezegd in dat je zittend werken afwisselt met staand werken. Met speciale zit-sta bureaus kan je dit op een ergonomische manier doen.

Gezondheid

Er zijn de afgelopen jaren meerdere onderzoeken gedaan naar wat een hele dag zitten voor invloed op je lichaam heeft. Hieruit bleek dat mensen die de hele dag zitten een grotere kans hebben op klachten zoals rugklachten.

Ook is het voor je lichaam beter om zitten af te wisselen met staan. Je lichaam blijft dan namelijk actief en op deze manier kan je je beter concentreren. Als je er over nadenkt is het heel logisch, de meeste kinderen staan ook naast hun stoel als ze bezig zijn met een knutselwerkje. Het stimuleert de brein en zorg ervoor dat je effectiever werkt.

Mogelijkheden

Goed, het is nu wel duidelijk dat zitten en staan afwisselen goed is voor je gezondheid en het werk dat je levert. Maar wat zijn de mogelijkheden? De mogelijkheden hierin zijn eigenlijk eindeloos.

Er zijn bureaus die je automatisch omhoog en omlaag kan doen, bij anderen moet je dit handmatig doen. Verder zijn er verschillende groottes en ook qua blad is er van alles mogelijk.

De meeste bureaus zijn tussen de 65 en 125 centimeter in hoogte verstelbaar. Dit zorgt ervoor dat bijna iedereen achter het bureau kan werken. Er kunnen dus ook meerdere mensen achter hetzelfde bureau werken, de hoogte is immers makkelijk te veranderen.

Waar moet je op letten?

Een zit-sta bureau is een investering in je werkklimaat, kies dus niet zomaar het eerste beste bureau dat je ziet. Een kantoormeubelenbedrijf kan je helpen bij het maken van een keuze. Zij hebben verstand van zaken en kunnen je dus een goed advies geven.

Bij Oudholland Kantoormeubelen worden de bureaus voor je in elkaar gezet en krijg je ook nog een uitleg. Tijdens deze uitleg wordt het bureau voor jou ingesteld en krijg je daarnaast ook uitleg over hoe je ervoor zorgt dat het bureau altijd op de juiste hoogte staat.