De voordelen van personeel fit en vitaal houden

admin

14 juni 2021

Fitte en vitale medewerkers. Welk bedrijf wil dat nu niet? Veel bedrijven gaan er vanuit dat medewerkers in eigen tijd sporten zoals een rondje hardlopen, fietsen of voetballen bij de plaatselijke voetbalclub. Maar dat is lang niet altijd het geval. En waarom zou je als bedrijf niet mee kunnen helpen om je personeel fit en vitaal te houden? In deze blog lees je wat de voordelen zijn van fit en vitaal personeel én hoe je als bedrijf hier een belangrijk aandeel in kunt hebben.

Gezonder personeel

Gezondheid, dat staat bij iedereen voorop. Mensen die fit en vitaal zijn, hebben vaak een goede gezondheid. En ook als bedrijf streef je er natuurlijk naar om gezond personeel te hebben. Want: gezond personeel betekent minder ziekteverzuim en hogere werkprestaties. Een belangrijke reden dus om bij te dragen aan het fit en vitaal houden van je personeel.

Betere werkprestaties

Personeel dat fit en vitaal is zorgt voor betere werkprestaties. En dat is natuurlijk wat je wilt als bedrijf. Daarom is het belangrijk om een steentje bij te dragen aan een fit en vitaal personeel. Want door betere werkprestaties zal de kwaliteit van jouw bedrijf omhoog gaan. En wie wil dat nu niet?

Bijdragen aan fit en vitaal personeel

Misschien vraag je jezelf nu af hoe je bij kunt dragen om personeel fit en vitaal te houden. Wij hebben een aantal tips voor je hieronder uitgeschreven.

  1. Stimuleer personeel om te bewegen
    Moedig je personeel aan om dagelijks een rondje te gaan wandelen tijdens de lunch. Of wat dacht je ervan om een calisthenics park aan te leggen bij je bedrijf. Bootcamp is vandaag de dag enorm populair. Door middel van calisthenics apparatuur zal het personeel in de pauze sportief aan de slag gaan!
  2. Samenwerken met sportclubs/sportscholen
    We zien dat ook veel bedrijven samenwerkingen aangaan met bijvoorbeeld een sportschool. Personeel kan dan tegen een gereduceerd tarief sporten bij een sportschool. Dat helpt je personeel om fit en vitaal te blijven.
  3. Zit/sta bureaus aanschaffen
    Een kleine verbetering is al om je personeel niet de hele dag op een bureaustoel te laten zitten. Daarom kun je er voor kiezen om zit sta bureaus aan te schaffen. Dit zijn in hoogte verstelbare bureaus waardoor mensen ook staand kunnen werken.

We hopen je door middel van deze blog geïnspireerd te hebben om je personeel te helpen fit en vitaal te blijven. We zijn benieuwd welke manieren jij gaat toepassen.