Eco verpakkingen laten maken: de voordelen op een rijtje!

admin

28 oktober 2021

In Nederland zien we een trend dat steeds meer bedrijven doordacht en bewust kiezen voor eco verpakkingen laten maken. Ze laten eco verpakkingen op maat maken om hun producten in te doen, te vervoeren en te verkopen. De trend is eigenlijk niet zo opmerkelijk, want eco verpakking hebben diverse interessante voordelen voor zowel producenten, verkopers als consumenten.

Met eco verpakkingen ben je ecologisch verantwoord bezig

Een van de beste redenen om eco verpakkingen te laten maken voor jouw producten, is dat je daarmee laat zien dat je als bedrijf ecologisch verantwoord te werk gaat. Je klanten, zakelijke relaties en transporteurs zien dat je rekening houdt met het milieu en klimaat. Dit aspect is voor steeds meer klanten een reden om juist wel of, bij het ontbreken van een ecologische aanpak, juist niet meer bij een bepaald bedrijf te kopen. Laat dit jou niet overkomen en laat nadrukkelijk aan je omgeving merken dat je een milieubewuste ondernemer bent! Op zoek naar eco verpakkingen? Neem dan een kijkje op Blockline.nl.

Eco verpakkingen zijn hygiënisch

Een fijn kenmerk van ecologisch verpakkingsmateriaal is de zekerheid dat se schoon en hygiënisch zijn. Eco verpakking is gemaakt van gerecycled en grondig schoongemaakt karton of paper. Er zijn voor dit soort verpakking dus geen ‘nieuwe’ bomen omgezaagd en tot karton verwerkt. Met de keuze voor eco verpakking ga je dus ontbossing tegen en helpt je de CO2-uitstoot wereldwijd te beperken.

 De verpakking is verkrijgbaar in allerlei maten en vormen

Omdat ecologisch gemaakte verpakkingsmaterialen goed bewerkbaar zijn, kunnen ze in allerlei maten en vormen vervaardigd worden. Denk aan grote vierkante dozen, kleinere dozen (zoals schoenendozen), doosjes voor sieraden, veelvormige doosjes voor elektrische apparatuur, et cetera. Je kunt het zo bijzonder en speciaal niet verzinnen qua verpakkingsvorm en omvang, of het is mogelijk om met ecologische materialen te maken. Laat je verrassen en kijk online een keer goed rond naar wat verpakkingsspecialisten in aanbod hebben op dit terrein. 

Eco verpakkingen kunnen voorzien worden van een opdruk of etiket

Net als bij andere verpakkingsmaterialen, is ook eco verpakking geschikt om te bedrukken met je logo, een tekst of productinformatie. De mogelijkheden zijn hierbij enorm groot. Zo kun je kiezen voor een opvallende gekleurde opdruk in de kleuren van je huisstijl, maar ook voor basisteksten of een quote. ER is hier dus maatwerk mogelijk. 

Ecologisch verantwoord verpakkingsmateriaal is voordeliger dan je denkt

Veel ondernemers denken dat ecologisch verpakkingsmateriaal duurder is dan het standaard plastic verpakkingsmateriaal van vroeger. Dat is echter lang niet altijd het geval. Zeker als je eco verpakkingen in wat grotere hoeveelheden aankoopt, kun je bij de meeste producenten een mooie bulkkorting krijgen.