Een stabiel netwerk? Zo doe je het

admin

17 augustus 2021

Als je goed en efficiënt wilt kunnen werken, is het belangrijk dat de technische basis binnen je bedrijf of binnenshuis op orde is. Je wil dat je medewerkers en altijd toegang hebben tot de belangrijkste bedrijfssoftware en gegevens van onder andere de klanten. Het is belangrijk om overzicht te kunnen behouden op elke locatie en daarom is een goed netwerk erg handig voor een bedrijf.

Het hebben van een stabiel netwerk is erg belangrijk

Om een stabiel netwerk te hebben zijn er een aantal zaken die goed moeten functioneren. Je wilt niet te veel tijd kwijt zijn aan het opzetten van een bedrijfsnetwerk en ook niet aan het onderhouden ervan. Om dit te voorkomen moet je ervoor zorgen dat je een goede basis hebt voor je netwerk. Vanaf de buitenkant lijken al die verschillende netwerkapparaten misschien erg op elkaar, maar voor een stabiel netwerk is het belangrijk dat je verschillende onderdelen bezit. Zo heb je routers nodig om toegang te kunnen krijgen tot het internet, maar ook om het mogelijk te maken verschillende bedrijfsvestigingen met elkaar te verbinden. 

Daarnaast is het belangrijk om switches te hebben die je binnen het netwerk tussen verschillende apparaten kunt gebruiken om met elkaar te communiceren. De hoeveelheid access points zijn ook iets dat je als bedrijf niet kunt vergeten. Je wilt namelijk niet dat je werknemers met hun mobiele apparaat geen draadloze toegang hebben tot het internet. Een goede wifiverbinding is voor een bedrijf dat met elektronische apparatuur een musthave.

Verschillende netwerken waar je gebruik van zou kunnen maken

 

Als bedrijf kun je er voor kiezen naar welke leverancier je gaat voor jouw zakelijke netwerk. Er zijn een hoop verschillende netwerken met andere kwaliteiten. Zo functioneert elk netwerk net iets anders en dat zie je terug aan de snelheid.  De snelheid waar je bijvoorbeeld mee kunt downloaden en uploaden zal verschillen en de hoeveelheid data het netwerk aankan zal ook niet overal hetzelfde zijn. Als ondernemer is het belangrijk dat je goed onderzoekt wat het beste netwerk is voor jou en je bedrijf. Dit zal niet voor iedereen hetzelfde zijn omdat de financiële situatie en de grootte van het bedrijf verschillen. Bij Breedband heb je de mogelijkheid om één centraal netwerk te krijgen als je voor Managed WAN kiest. Bij dit netwerk krijg je een hoop begeleiding en zal er altijd iemand voor je klaar staan om je te helpen met problemen rondom het netwerk. Het internet van bedrijven als Breedband is een stuk betrouwbaarder dan die van andere bedrijven. Zo is de kans op storingen en een slechte verbinding een stuk kleiner en is ook de grote van een bestand minder relevant. Met de NDIX kun jij bijvoorbeeld een bestand uploaden met een grootte waarvan het uploaden bij andere bedrijven 4 dagen zou duren in een half uur regelen. Dit zal jou en je bedrijf een hoop geld en tijd besparen. Het is daarom ook erg belangrijk voor je onderneming om een goed werkend en functionerend netwerk te hebben.