Een sterk logo laten ontwerpen: 3 tips!

admin

7 april 2020

Wil je beginnen met ondernemen? Of wil je het logo van je bedrijf vernieuwen? Een sterk logo laten ontwerpen voor je bedrijf is enorm belangrijk. Een goed logo zorgt voor een goede eerste indruk, waardoor je direct een voorsprong hebt op andere bedrijven. Een sterk logo zet jouw bedrijf duidelijk op de kaart en zal je zeker extra klanten opleveren. Wil jij een logo laten ontwerpen door een professional? Wij geven je hieronder 3 tips waar je op moet letten!

Tip 1. Simpel

Het ontwerpen van een logo is een kunst op zich. De kunst zit hem vooral in het zo simpel mogelijk houden van het logo. Ondanks dat het logo simpel is moet het uniek, herkenbaar en sprekend zijn. Een simpel logo ontwerpen is niet zo moeilijk, maar om het herkenbaar en sprekend te maken is erg lastig. Wij adviseren dan ook altijd om een grafisch vormgever in te huren voor het maken van een logo.

Tip 2. Zorg voor herkenbaarheid

Je wilt natuurlijk dat je logo in één oogopslag te herkennen is. Overal waar je logo te zien is moet men het meteen herkennen. Zo zorgt het voor meer naamsbekendheid. Als je logo blijft hangen, dan betekent dat ook vaak dat er sneller aan jouw bedrijf gedacht wordt op het moment dat men diensten of producten nodig heeft. De tip hierboven om het logo simpel te houden heeft grote invloed op de herkenbaarheid. Zorg ervoor dat je logo in alle formaten goed leesbaar is.

Tip 3. Tijdloos

Bovenstaande tips zorgen ervoor dat je een sterk logo laat ontwerpen. Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is dat het logo nog jarenlang mee moet gaan. Een tijdloos ontwerp is daarom van groot belang. Je logo gebruik je op je bedrijfspand, briefpapier, visitekaartjes, bedrijfsauto, website en noem zo maar op. Het is natuurlijk een duur grapje als je na 2 jaar weer een nieuw logo moet laten ontwerpen. Zorg er daarom voor de je een modern logo laat ontwerpen dat tijdloos is.