Een website starten? Dit is het proces

admin

18 juni 2020

Heb jij een eigen bedrijf en zit je eraan te denken om een website daarvoor te kopen? Goed idee, want een website is het ideale platform om jouw producten en/of services te verkopen. Om een website te kunnen kopen, is er een bepaald proces dat gevolgd moet worden. Zo moet er bijvoorbeeld gecontroleerd worden, of de naam die jij in gedachte hebt wel beschikbaar is. Ben jij benieuwd welke stappen er ondernomen moeten worden, om een website te kopen? Lees dan snel verder!

Domeinnaam checken

Een website wordt ook wel eens een domein genoemd. Voordat je een domein kan kopen, moet er gecontroleerd worden of deze nog beschikbaar is. Dit kan met behulp van een online tool.

Een online tool gebruiken

Een online tool om te controleren of jouw gewenste domein nog beschikbaar is, hoef je simpelweg alleen maar de naam van de website in te tool te typen. Er verschijnt dan een overzicht van de gekozen domeinnaam, met beschikbare TLD’s. TLD staat voor Top Level Domain en is te vinden aan het einde van de url. Het geeft meestal een land of regio aan. Voorbeelden van TLD’s, zijn: .nl, .com, .nu, .net enzovoort.

Een domeinnaam kopen

Wanneer jouw domeinnaam beschikbaar is, kun je deze kopen. Je kunt er dan voor kiezen om elke maand een bedrag over te maken of eens per jaar. Wanneer jij een domeinnaam koopt, kun je daar ook een e-mailadres voor aanmaken. Op deze manier, heb je dus ook meteen jouw zakelijke e-mail geregeld.

Een website opstarten

Nadat jij een domeinnaam hebt gekocht, heb je niet direct een website tot je beschikking. Je hebt wel al de naam geclaimd. Om een website aan jouw domeinnaam te koppelen, heb je een webhost nodig. Een webhost creëert een ruimte, waarop jouw website en andere belangrijke data kan draaien. Ook hier betaal je maandelijks of jaarlijks een bedrag voor.