Eigen bedrijf? Zo kies jij jouw zorgverzekering!

admin

27 mei 2019

Heb je een eigen bedrijf? Dan krijg je natuurlijk niet doorbetaald als je ziek bent. Een zorgverzekering voor zelfstandigheden verschilt weinig met dat van werknemers. Daarom is het verstandig om een zorgverzekering te kiezen die bij je past. In dit artikel vind je tips die je helpen om je zorgverzekering te vinden die bij je situatie past.

Voordeel van een zorgverzekering voor zzp’ers

Zorgverzekeringen voor mensen met een eigen bedrijf bieden een aantal voordelen. Zo wordt er rekening gehouden met aanvullende dekkingen die je nodig hebt, zoals onbeperkte fysiotherapie en een jaarlijkse gezondheidstest.

Een voordeel van deze zorgverzekeringen is dat het je helpt om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan. Wachtlijstbemiddeling hoort hier namelijk ook bij. Ook zijn er bijvoorbeeld preventieve controles om op je gezondheid te pijlen.

Bespaar op je zorgverzekering

Er zijn legio mogelijkheden om te besparen op je zorgverzekering. Vergelijk je zorgverzekering. Tussen de zorgverzekeraars zitten grote verschillen. Overstappen naar een andere verzekeraar gaat vrij gemakkelijk. Tegenwoordig kan je met een telefoontje verzoeken of de nieuwe verzekeraar je huidige verzekering opzegt. Voordat je een zorgverzekering vergelijkt moet je je het onderstaande afvragen:

  • Tijdens het vergelijken van je zorgverzekering moet je jezelf afvragen wat voor basispolis je wilt. De verzekeraars verschillen in de service en de keuzevrijheid. De beste service en keuzevrijheid heb je met een restitutiepolis. Bij deze verzekering krijg je een vergoeding van de zorgaanbieder. Als je naar een zorgverlener gaat, dan moet je de rekening voorschieten. Die kan je later bij de zorgverzekeraar declareren. Heeft je zorgaanbieder afspraken gemaakt met de zorgverlener? Dan hoef je het tarief niet voor te schieten, tenzij het tarief ontzettend hoog is.

Het belangrijke verschil tussen een restitutie- en een naturapolis is dat je met je met een restitutiepolis zelf je arts en zorgverleners mag kiezen, zonder dat dit van invloed is op de vergoeding van de zorg die je ontvangt.

Kies je voor een naturapolis? Als je dan naar een zorgverlener gaat waar de verzekeraar geen contract voor heeft afgesloten betaal je een gedeelte zelf.

  • Ga bij het vergelijken van je zorgverzekering na wat je nodig hebt! Kies voor minder aanvullende verzekeringen. Kijk kritisch of je deze wel echt nodig hebt. Jaarlijks kan je dit aanpassen. Je kan hiermee een hoop besparen!

Bron: www.boerverzekeringen.nl