Het belang van ergonomische bureaustoelen op kantoor

admin

28 april 2023

Op kantoor breng je vaak veel uren per dag door, je zit dan veel en daarom is een ergonomische bureaustoel kopen een goede keuze. Je werkgever moet er dan ook alles aan doen om te zorgen dat je lichamelijk fit blijft. Een goede stoel draagt hieraan bij, je neemt dan een goede houding aan en dat voorkomt lichamelijke klachten. Veel bureaustoelen zijn dan ook verstelbaar en kunnen echt op maat worden ingesteld. Precies wat jij nodig hebt en waar je nu meer over te weten gaat komen.

Bureaustoel instellen

Soms gaat er wat kapot en dan kun jij daarvoor losse bureaustoel onderdelen kopen. Maar dat gebeurt niet zo snel. Zorg er in ieder geval voor dat je wanneer je een andere bureaustoel gaat gebruiken eerst alles goed in gaat stellen. Een ergonomische bureaustoel zorgt namelijk voor genoeg steun van je rug en dat is van groot belang. Als alles goed is ingesteld, zorgt dat ook voor minder nekproblemen. Een neksteun kan daarom een goede optie zijn bij het kiezen van een bureaustoel. 

Rugpijn verminderen

Veel mensen die de hele dag op kantoor doorbrengen achter de pc of veel moeten vergaderen, krijgen na een tijdje rugpijn. Vaak komt dat doordat een bureaustoel van slechte kwaliteit is, of niet goed is ingesteld. Daarom zijn de ergonomische bureaustoelen ook zo belangrijk en populair. Goede bureaustoelen hebben een speciale rugleuning die is gemaakt om de natuurlijke kromming van de wervelkolom te ondersteunen. De rugleuning moet ook wat hoger zijn zodat de hele rug ondersteund kan worden.

Rechte houding

Een goede bureaustoel zorgt er ook voor dat jij een rechte houding blijft houden tijdens het uitvoeren van je werk. Maar het verbetert ook je bloedcirculatie in het algemeen. Als je je zitvlak instelt in een hoek van 90 graden, dan hebben je benen een optimale doorbloeding. Zo voorkom jij dat je benen opzwellen of gevoelloos worden van het zitten. Kortom, veel waar je rekening mee moet houden. Maar alles bij elkaar zorgt dat er wel voor dat je je werk beter uit kunt voeren zonder dat je lichamelijke klachten aan over blijft houden.