Het uitbesteden van je linkbuilding; waarom zou je?

admin

23 november 2019

Weet je nog, 25 jaar geleden, waar ondernemingen fel aan het concurreren waren om gevonden te worden. Die tijden liggen nu ver van ons. Tegenwoordig probeert men met behulp van Google Adwords en organisch bereik beter gevonden te worden. In dit artikel lees je waarom je het linkbuilden moet uitbesteden en waar je verder rekening mee moet houden als je het laat uitbesteden. 

Waarom moet je je linkbuilding uitbesteden?

Betrouwbaarheid is een van de belangrijkste factoren voor Google om websites te indexeren. Zo kwam in augustus de Google Medicine Update. Sindsdien worden websites meer beoordeeld op onder andere autoriteit en betrouwbaarheid. 

Hoe zorg je er voor dat je website betrouwbaar over komt? Backlinks, linkjes die op andere websites doorverwijzen naar jou, ziet Google als een aanbeveling naar jouw website toe. Investeer daarom in kwalitatieve backlinks! Google hecht waarde aan de kwaliteit van de backlinks. Zo kijkt de zoekmachine hoeveel bezoekers de pagina heeft waarop wordt doorgelinkt, de betrouwbaarheid (ja, alweer) en de relevantie. 

Het is dus zeker niet aan te raden om aan de lopende band linkjes aan te vragen op kwalitatief slechte websites. Alles moet zo natuurlijk mogelijk overkomen. Zo ook het aantal backlinks. Google straft je namelijk af, indien je de ene maand honderden backlinks hebt en je de maanden daarop geen enkele backlink. 

Wil je linkbuilding zelf oppakken of laat je het uitbesteden?

Je zou stil moeten staan bij de bovenstaande tussenkop. Vraag jezelf dan ook af waar je kerntaak ligt en wat afgestoten mag worden. 

Indien je besluit linkbuilding uit te besteden is het raadzaam om voor jezelf helder te hebben waar je op gevonden wilt worden. 70 procent van de zoekopdrachten bevat minstens 4 woorden, terwijl de meeste bedrijven elkaar beconcurreren op zoektermen van maximaal 3 woorden. Communiceer dus helder waar je op gevonden wilt worden en controleer het werk van de linkbuilders goed. Zijn de backlinks wel van een hoog niveau en is alles wel geplaatst? Ondanks dat je linkbuilden uitbesteed moet je wel scherp zijn!