Hoe excel te beheersen: van beginner tot expert

admin

2 maart 2023

Loop je vast in gegevens en heb je een betere manier nodig om ze te organiseren en te beheren? Een cursus excel is het antwoord! Met zijn krachtige functies kan excel jou helpen tijd te besparen, je gegevens beter te analyseren en uiteindelijk sneller beslissingen te nemen. De vraag is dan, hoe kun je dit krachtige hulpmiddel onder de knie krijgen? Laten we eens kijken wat een cursus voor jou kan betekenen. 

Wat je kunt verwachten van een excel cursus 

Een goede cursus moet een uitgebreid overzicht geven van alle essentiële functies die bij excel horen. De cursus behandelt onderwerpen als celopmaak, het werken met grafieken en diagrammen, het gebruik van formules, het sorteren en filteren van gegevens, het gebruik van draaitabellen voor analyse, het maken van macro’s voor automatisering, het koppelen van meerdere werkbladen en meer. Het doel is je uit te rusten met de nodige vaardigheden om vaardig te worden in het gebruik van excel. 

Het voordeel van een online cursus

Je kunt online in je eigen tempo leren, je kunt aan het materiaal doorwerken wanneer het jou uitkomt, zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken over het bijhouden van andere studenten of het proberen te onthouden wat er tijdens een lezing is besproken. En omdat de meeste cursussen vergezeld gaan van schriftelijk materiaal en tutorials die je altijd kunt raadplegen als je ze opnieuw nodig hebt als naslagwerk, is het een uitstekende manier om het programma snel onder de knie te krijgen.  

Interactief 

Ten slotte bieden veel cursussen ook interactieve activiteiten zoals quizzen of praktijkprojecten, zodat cursisten hun nieuwe kennis meteen kunnen toepassen. Dit helpt niet alleen om te versterken wat ze net hebben geleerd, maar dient ook als motivatie om door te gaan totdat ze zich voldoende vertrouwd voelen met het materiaal om het vol vertrouwen zelf te kunnen gebruiken in praktijksituaties.    

Als je snel wegwijs wilt worden in excel, overweeg dan om je in te schrijven voor een online cursus. Een goede cursus moet alle essentiële functies van het programma behandelen en tegelijk ruime mogelijkheden bieden voor praktische oefeningen, zodat je in een mum van tijd vaardig wordt. Zo’n cursus is bijvoorbeeld te vinden op https://www.learnit.nl/. Er is geen enkele reden waarom het beheersen van deze krachtige tool intimiderend of overweldigend hoeft te zijn; met een beetje begeleiding kan iedereen in een paar weken een expert worden! Wacht dus niet langer – begin vandaag nog met leren!