Hoe kan je als horeca ondernemer de Coronacrisis overleven?

admin

12 november 2020

Door de coronacrisis zijn er een hoop ondernemingen zwaar getroffen. De branche die het meest last heeft van de corona crisis is de horeca. De horecasector is zwaar getroffen door dit virus en heeft moeite om overeind te blijven. De maatregelen gaan op en neer en hierdoor zijn een hoop dingen lastig in te schatten. Gelukkig biedt de overheid voor veel bedrijven al een compensatie, maar het blijft een moeilijke tijd. Om horeca ondernemers te helpen worden er in dit artikel een aantal tips gegeven. 

Dingen die je kunt doen om jouw onderneming door de coronacrisis heen te helpen

De eerste stap die kunt ondernemen als de kosten te groot worden, is hiermee naar de overheid te gaan. De Nederlandse overheid geeft geld aan ondernemers die hun hoofd niet of net boven water kunnen houden door de gevolgen van de coronacrisis. Ook kun je werktijdverkorting aanvragen bij de overheid. Het is bij het aanvragen van steun van de overheid wel van belang dat je alles goed aan kunt tonen. Als je dat niet kan, zal je helaas niet in aanmerking om ondersteuning te krijgen. Iets anders wat logisch en belangrijk is, is het in de gaten houden van de veranderingen van de maatregelen. Zo voorkom je mogelijke boetes en ben je direct op de hoogte wanneer er juist weer meer mag. Het is namelijk zo dat je een flinke boete opgelegd krijgt wanneer jij je niet aan de corona maatregelen houdt. 

Dingen die wellicht geld op kunnen leveren

De coronacrisis brengt naast onzekerheden ook kansen met zich mee. Zo kan het juist nu het moment zijn om de beste horeca apparatuur aan te kopen. Zo heb je nu tijd over en kun je kijken naar wat van apparatuur prachtig bij de zaak past. Zo kun je na de coronacrisis sterker dan de concurrenten van start gaan.