Hoe kan je efficiënter werken?

admin

16 november 2020

Veel mensen vragen zich dat natuurlijk vaak af. Hoe kan je sneller en beter een taak afmaken? Er zijn verschillende manieren die ervoor kunnen zorgen dat je sneller een taak afmaakt. Je moet natuurlijk voldoende energie hebben, deze energie kan je krijgen door goed eten en voldoende slapen. Maar natuurlijk heb je nog steeds heel veel andere dingen, waardoor je efficiënter te werk kunt gaan. Hieronder heb ik een paar kantoorartikelen die je kunnen helpen met het uitvoeren van je taken.

Notities maken op papier
Tegenwoordig werken we voornamelijk allemaal met een laptop of computer. Maar niks is sneller dan een aantekening op papier. Je hoeft dan namelijk niet een notitie of iets anders op te starten. Mijn tip is dus zorg ervoor dat je altijd een notieblok en voldoende pennen in de buurt hebt. Een notitieblok raak je ook minder snel kwijt, dus je kan je belangrijke aantekeningen sneller terugvinden. Uit onderzoek is ook gebleken dat als je iets met de hand opschrijft je het sneller en beter onthoud, dan dat je het gaat uittypen op de computer.

Presentatie voorbereiden
Voor veel mensen is een presentatie geven nog steeds best spannend. Toch heb je genoeg middelen die ervoor kunnen zorgen dat je zo rustig mogelijk je presentatie kan geven. Je hebt bijvoorbeeld een whiteboard. Op dit bord kan je je belangrijkste punten en aantekeningen noteren. Je kan dan tijdens je presentatie op het whiteboard kijken om te zien of je alles goed uitlegt. Je vergeet dan ook minder snel iets.

Dingen opslaan
Tegenwoordig hebben we allemaal zo veel verschillende bestanden. Zowel online als offline, maar hoe kan je het beste al die bestanden ordenen en opslaan? Zorg ervoor dat je veel verschillende mappen maakt. Je kan dan gemakkelijk je werk opslaan. Dit geld dus niet alleen voor bestanden op de computer, maar ook voor papieren. Zorg ervoor dat je genoeg werkmappen hebt. Bijvoorbeeld voor elk project een andere werkmap, zo kan je alles goed van elkaar onderscheiden. Je kan je werk achteraf ook makkelijker terugvinden. Zorg ook weer niet voor teveel verschillende mappen, want dat kan er weer voor zorgen dat je teveel dingen hebt, waardoor het onoverzichtelijk wordt.