Hoe maak je een goede cv?

admin

24 mei 2018

De perfecte CV

In de blog van deze week behandelen wij de cv. Dit is het visitekaartje van jezelf. De cv is het eerste document wat de werkgever van je te zien krijgt. De eerste indruk en ervaringen staan op de cv. In deze blog vertellen we alles over de perfecte cv!

Tip 1: verzorgde uiterlijk

De eerste indruk van de cv is het uiterlijk. Het is belangrijk dat de cv er overzichtelijk en strak uitziet. Mensen in de grafische sector maken vaak de mooiste cv’s via Indesign. Maar ook zonder Indesign kun je een goed verzorgde cv maken. Word en Pages hebben standaard sjablonen voor een cv. Deze sjabloon kun je zelf invullen met je eigen gegevens en ervaringen. Zo krijg je gemakkelijk een goed verzorgd uiterlijk.

Nog enkele tips voor een goed verzorgde cv:

  • Zorg voor een strak en duidelijk design;
  • Maximaal twee A4’tjes;
  • Gebruik een rustig lettertype;
  • Ontwerp de cv op een witte achtergrond.

 

Tip 2: Vaardigheden en diploma’s relevant weergeven

De eerste indruk is goed! De werkgever gaat aan kijken naar de inhoud. Als starter op de arbeidsmarkt heb je vaak minder ervaringen dan iemand die een 10 a 20 jaar actief is. Heb je veel banen/ bijbanen gehad? Maak dan een filtering in de relevante banen en diploma’s. Hierdoor wordt je cv overzichtelijker en relevanter voor je potentiele werkgever.

Heb je een korte tijd ergens gewerkt omdat je ontslag hebt genomen of vanwege bedrijfseconomische omstandigheden. De vraag is dan ‘moet je deze ervaring opnemen in je cv’? Als deze ervaring relevant is je toekomstige baan, dan is het antwoord ‘ja’.

 

Tip 3: ambities

Je beoogde werkgever wil je waarschijnlijk in dienst voor een langere periode. De werkgever kijkt dus naar je ambities. Deze ambities zijn goed om te vermelden op je cv:

  • Diploma’s of cursussen die je nog wilt volgen.
  • Vaardigheden die je wilt ontwikkelen in je nieuwe functie
  • Een functie waarnaar je wilt doorgroeien.

Zorg er wel voor dat deze ambities realistisch zijn.

 

Veel succes met het schrijven je cv!