Hoe vind ik een geschikte accountant?

admin

28 september 2020

Voor een ondernemer is er niets lekkerder dan je gewoon kunnen focussen op de core business van jouw bedrijf. Of je nu producten produceert, verkoopt of diensten levert, je bent geen bedrijf begonnen om je bezig te houden met jaarrekeningen en financiële administratie. Veel ondernemers vinden het dan ook prettig om sommige taken uit te besteden aan een accountant. Deze helpt je bedrijf door de jaarrekening samen te stellen of te controleren en door advies te geven over de financiële administratie. In dit artikel lees je waar je op kunt letten om een geschikte accountant te vinden.

Welke zekerheid heb ik bij het vinden van een accountant?

Het vinden van een accountant die bij jou past, hoeft niet erg ingewikkeld te zijn. Zeker als je weet dat een accountant een bescherm beroep is. Wanneer je een accountant inschakelt geef je hem namelijk toegang tot gevoelige informatie en bovendien voert een accountant invloed uit op de financiële administratie van je bedrijf. Dan wil je natuurlijk zeker weten dat je met een accountant in zee gaat waarvan je weet dat hij te vertrouwen is. Nederlandse accountants staan ingeschreven in het accountantsregister van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). We noemen ze dan registeraccountants (RA). Deze heeft de wettelijke bevoegdheid om een controleverklaring over de getrouwheid van jouw jaarrekening af te geven.

Wat kan ik verwachten?

Dat accountant een beschermd beroep is, maakt het zoeken van een geschikte accountant voor jouw bedrijf al een stuk eenvoudiger. Iedere accountant is immers gebonden aan dezelfde vijf fundamentele beginselen:

  • Professionaliteit
  • Integriteit
  • Vertrouwelijkheid
  • Zorgvuldigheid en vakbekwaamheid
  • Objectiviteit

Dat betekent dat je je meer kunt gaan richten op het vinden van een accountant die jouw snapt, die prettig communiceert en je gewoon het juiste gevoel geeft tijdens een kennismakingsgesprek. Een goede samenwerking met je accountant maakt het hele proces namelijk stukken prettiger en zorgt voor een snellere afhandeling van de werkzaamheden van de accountant. Zo ben jij ook minder tijd kwijt aan de financiële administratie van jouw bedrijf.

Vind de perfecte accountant voor jouw bedrijf

Of je nu een grote of kleine onderneming hebt, met een accountant ben je voorzien van advies over de financiële zaken die een verschil maken voor jouw bedrijf. Kijk eens op de website van deze Nieuwegeinse accountant voor meer informatie over de verschillende diensten die een accountant levert en welke voordelen dit voor jou meebrengt.