Houd al je gegevens op een plek

admin

20 mei 2019

Je hebt vast wel eens gehoord van de cloud. Grote techbedrijven als Apple, Asus en Acer bieden cloud service aan. Ook kan je onafhankelijke clouddiensten gebruiken. Maar wat is het precies en hoe gaat het in zijn werking?

Wat is de cloud?

Cloud management is het simpel opslaan en opvragen van gegevens, software en bestanden op een andere plek dan je eigen locatie. Bij cloud management ga je succesvol je cloud optimaliseren. Omdat deze plek onzichtbaar is wordt dit ook wel cloud, oftewel, wolk, genoemd. Alles wordt op een onbekende server (ergens in de wereld) opgeslagen, waar je een kleine ruimte hebt met weinig toegang. Het werken in de cloud gebeurt het vaakst op internet. Er zijn ook mogelijkheden om met eigen verbindingen gebruik te maken van externe opslagruimte. Een combinatie tussen deze twee is ook mogelijk.

In de wolken met de cloud

Eigenlijk kan de cloud dus een aantal taken van de computer overnemen. Een voorbeeld is Google Docs. Als je hier documenten op maakt worden die in de cloud opgeslagen. Ze zijn allemaal door jou alleen te bekijken. De cloud slaat dus de data op. Met cloud management kan via verschillende apparaten toegang krijgen tot je bestanden. De cloud is onafhankelijk van de hardware en dient als een extra uitbreiding op het geheugen van je computer of tablet. Het werken met cloud management heeft voordelen. Hieronder zet ik de belangrijkste op een rij:

  1. Je blijft altijd online. Het maakt niet uit waar je bent, je hebt altijd toegang tot je bestanden. Met een online werkplek heb je toegang tot alle bedrijfsbestanden en de benodigde applicaties. Hierdoor hoef je niet meer op kantoor te werken.
  2. Geen onderhoud nodig. Werken in de cloud leidt niet tot onderhoud. De software wordt automatisch bijgewerkt door de provider. Als bedrijf heb je niet altijd de juiste technische kennis in huis.
  3. Hogere productiviteit. Een digitale werk maakt werknemers een stuk productiever. Een werkplek in de cloud kan je zelf inrichten. Zo kunnen werknemers zelf bepalen hoe de cloud eruit moet komen te zien.

Houd dus alle gegevens op een plek! Met cloud management werk je een stuk efficiënter. Zo maak je nog eens productief dagje!