Manieren waarop je aan een baan kunt komen

admin

12 december 2019

Het vinden van een baan is niet altijd even makkelijk. Je kan op allerlei manieren een baan vinden om vervolgens te gaan solliciteren. Maar hoe aantrekkelijk zijn deze manieren en wat komt erbij kijken? In dit artikel zal je een paar korte opties aangeboden krijgen over deze manieren.

Vacature

Dit kennen we allemaal wel; het solliciteren op een baan vanuit een vacature. Het is een bekende manier van het vinden van een baan en hiernaast vind je ook wat meer informatie op een vacature dan dat je over de positie via een vriend of vriendin te weten komt. Op een vacature vind je ook de kwaliteiten die ze zoeken voor de baan. Hiermee kun je zien of de baan wel iets voor jou is. Ook worden de diploma’s benoemd die je in je bezit moet hebben of misschien toch helemaal niet. 😉 Heb jij toevallig een IT-diploma in je zak? Bekijk dan deze vacatures.

Netwerk

Doormiddel van jouw omgeving, aldus jouw netwerk kom je ook een heel eind verder. Je kan hiervan gebruik maken, omdat het jou een handje helpt bij het bedrijf waarvoor je solliciteert als jij er al iemand kent. Zo wordt deze manier ook wel vriendjespolitiek genoemd.

Zwart

Ook veel banen worden zwart aangeboden. Dit is een illegale manier van werk, omdat het niet wordt geregistreerd bij de belastingdienst. Het is een aantrekkelijke manier voor iemand die een lage uitkering ontvangt. Deze manier raad ik zelf niet aan, omdat het van de wet niet mag. Je kan hiervoor een hoge boete ontvangen als bedrijf en daarnaast als werknemer kun je jouw uitkering verliezen als je eentje hebt. Hiervoor geldt ook dat je een zwart aangeboden baan niet online gaat vinden, dit is ook een deel van de vriendjespolitiek.