Markforged 3D: de printer voor elke toepassing

admin

21 december 2021

De wereld van de 3D-printers heeft in de loop der jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. 3D-printers voor professioneel gebruik bestaan al meer dan 30 jaar, maar vooral in de laatste tien jaar zijn er grote veranderingen te herleiden. De printindustrie is dan ook veranderd op basis van nieuwe toepassingen, toolings en verschillende prototypes. De mogelijkheden zijn eindeloos. Markforged 3D staat voor extreem sterke 3D producten. In deze blog zoomen we verder in op de opties binnen de Markforged 3D printers en bespreken we een vertegenwoordiger van Markforged in de Benelux. 

Hoge kwaliteit met de Markforged 3D

Bent u op zoek naar hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs? Dan is een Markforged 3D-printer een realistische optie. De hoge kwaliteit komt tot uiting in de vorm van gecombineerde materialen. U combineert bijvoorbeeld Nylon White met glasvezel. Deze combinatie wordt een super sterk materiaal omdat de vezels in elkaar verweven raken. Er zijn overigens meerdere combinaties mogelijk. Over het algemeen wordt er Onyx, Nylon White, Fiberglass en Carbon Fiber gebruikt. Per model zijn er verschillende componenten te gebruiken. 

Ontdek een nieuwe productievorm

Driedimensionale printtechnologie is toegankelijker dan ooit. Niet alleen de experts actief in de printindustrie maken gebruik van 3D-printing. Ook in andere branches wordt deze vernieuwde printtechnologie ingezet om een uniek ontwerp te realiseren. Daarnaast hebben de Markforged-printers nog een bijzondere eigenschap. Zij werken namelijk volgens het ADAM (Atomic Diffusion Additive Manufacturing) proces. Dit is een vorm van printen waarbij metaal laag voor laag wordt verwerkt tot een driedimensionaal ontwerp. De nauwkeurigheid tijdens dit proces is enorm en ook goed te gebruiken voor kleinere prototypes. Daarnaast is het ook kostentechnisch interessant. 

De ideale partner voor uw Markforged 3D

Als u op zoek bent naar een Markforged 3D-printer, dan bent u bij AMR Europe aan het juiste adres. AMR Europe is namelijk de oudste, gecertificeerde Markforged vertegenwoordiger in de Benelux. Het assortiment is daarbij erg uitgebreid en naast de printers hebben ze ook alle materialen en onderdelen beschikbaar. Kwaliteit en service staan daarbij hoog in het vaandel. Wilt u graag meer informatie of heeft u bepaalde vragen na het lezen van dit artikel? Aarzel dan niet en kijk eens op de site van AMR Europe. Zij kunnen u niet alleen adviseren op het gebied van type printers maar ook op basis van filament gebruik en meer.