Met deze tips richt jij je kantoor optimaal in!

admin

18 juli 2019

Wellicht ga je je binnenkort vestigen in een nieuw kantoor of misschien ben je toe aan een nieuwe inrichting in je huidige kantoor. Je wil dan een prettige inrichting, waarbij je optimaal kunt werken en die er het liefst ook nog een beetje leuk uitziet. Vooral in een kantoorruimte kan dit een uitdaging zijn. Met deze tips maak je van jouw kantoor een prettige plek!

Investeer in de meubels

Zodra je nieuwe meubels nodig hebt in je kantoor, zal je misschien schrikken van de prijzen. Voor een goede bureaustoel leg je al snel een paar honderd euro neer. Tel daar nog eens een bureau en wat andere meubels bij op en je zit aan een aardig bedrag. Heb je wel eens gedacht aan een swopper? Swoppers zijn een echte trend op kantoorgebied en zorgen ook nog eens voor een ergonomische werkhouding.

Laat dit je echter niet in de weg staan! Je maakt de komende jaren veelvuldig gebruik van de meubelen, dus het is deze investering waard. 

Kasten zorgen voor een opgeruimd kantoor

We vertelden je al dat het investeren in meubels meer dan de moeite waard is. Daarom is het verstandig om kasten aan te schaffen of om te kiezen voor schuifwandkasten. Deze kasten zorgen er voor dat je spullen kunt opbergen. En dat geeft een optimale inrichting en je kantoor is ook nog eens opgeruimd! Als je ze op maat laat maken, zijn de kasten ook nog eens helemaal naar wens.

De kleuren

Het is algemeen bekend dat kleuren een bepaalde sfeer op kunnen roepen. Het is dan ook slim om hierover na te denken bij het kiezen van de kleuren. Misschien vind jij rood wel prachtig, maar het is ook een boze, overheersende kleur. Wanneer je klanten in je kantoor ontvangt, kunnen zij dat onbewust als onprettig ervaren. Het is dus verstandig om te gaan voor een rustgevende kleur, bijvoorbeeld blauw. 

Deuren

Voor wat voor type deuren kies je? Klassieke deuren? Landelijke deuren of juist de trend van nu: industriele deuren? Wij zijn zelf erg fan van Bruynzeel deuren. Als je op het linkje klikt, snap je wel waarom!

Het licht 

Het licht in de ruimte is op verschillende manieren van belang. Allereerst is het prettig om gebruik te maken van het natuurlijke licht in je kantoor. Het is dan ook verstandig om je bureau in dit licht te plaatsen. Houd wel rekening met de stand van de zon, wanneer je de halve dag met je ogen dichtgeknepen moet werken, is dat ook niet prettig.

Verder zal je ook op donkere dagen aan het werk zijn, zorg dus ook voor goede verlichting. Zoek verlichting uit waarbij jij fijn werkt, kies dus niet voor de eerste de beste TL-buis. Deze geven vaak ‘hard’ licht, wat niet zo prettig werkt. 

Vergeet de buitenkant niet!

De tips die wij eerder noemden, gaan voornamelijk over de binnenkant van je kantoorruimte. Hier kijk je natuurlijk dagelijks tegenaan, maar vergeet ook de buitenkant niet.  Veel mensen vergeten onderhoud van het dak nog wel eens en dit kan vervelende gevolgen opleveren. Denk hierbij aan lekkages en schimmels, waardoor jouw werkomgeving opeens een stuk minder prettig wordt.