Microlearnings: zo kun je het inzetten voor je carrière

admin

24 september 2018

Om altijd het beste uit jezelf te halen op je werk, kun je altijd gebruikmaken van microlearnings. Dagelijkse werkzaamheden kunnen een stuk beter en sneller uitgevoerd worden met behulp van deze snelle trainingsvorm. Je kunt deze microlearnings op verschillende manieren inzetten tijdens je carrière.

Wat zijn microlearnings?

Een microlearning is een snelle leermethode die steeds populairder wordt. Bij microlearnings wordt een gebrek aan kennis en vaardigheden direct opgelost. Wanneer er zich een acuut probleem in jouw bedrijf voorkomt, kun je dit door middel van microlearnings snel en vakkundig oplossen. Microlearnings komen in de vorm van presentaties, spellen, discussies, video’s, quizzen en meer.

Voordelen van deze trainingsvorm

Het grote voordeel van microlearnings is dat er geen klassikale of uitgebreide online trainingen voor nodig zijn. Microlearnings bestaan bijna altijd uit een video, blog of whitepaper. Informatie verandert snel en om altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen is deze snelle leermethode een goede uitkomst. Je hebt vrijwel direct resultaat en dat is een groot voordeel van microlearnings.

Microlearnings inzetten

Je kunt microlearnings zien als een kleine en informele leerervaring die worden gevolgd vanuit je eigen interesse, maar ook als een verzameling van korte leerervaringen die een groter doel dienen, zoals het verbeteren van je prestaties. Microlearnings zijn altijd beknopt, gaan over een specifiek onderwerp, zijn gevarieerd qua contentvorm en kunnen onafhankelijk van elkaar bekeken of gevolgd worden. Je kunt zelf bepalen wanneer je deze vorm van training inzet. Het kan je prestaties verbeteren, niet alleen in alledaagse taken, maar je kunt ook buiten je comfortzone treden en meer leren.

Blijven groeien in je carrière

Je hebt er misschien eigenlijk helemaal geen tijd voor, want iedereen heeft het al druk genoeg. Maar met microlearnings kun je niet alleen eenvoudig iets leren, maar ook snel en vakkundig. Het hoeft helemaal niet veel tijd te kosten en je gaat er zeker op vooruit. Op deze manier kun je duidelijke stappen maken in je carrière. Je blijft bezig met het uitvoeren van werkgerelateerde taken, maar je blijft wel doorleren. En dat is belangrijk. Niet alleen voor je eigen ontwikkeling overigens, maar ook voor de ontwikkeling van bijvoorbeeld je team. Niet voor niets zijn er teamontwikkeling tools die dergelijke microlearnings opnemen in hun features. Ideaal om ondanks de drukte toch te blijven leren en ontwikkelen!