Microsoft OneNote; het revolutionaire notitieboek.

admin

16 juli 2020

Al jarenlang heeft Microsoft Office bedrijven en organisaties ondersteund met de welbekende software als Word, PowerPoint en Excel, maar wist je dat Office ook een andere software biedt die de prestaties maximaliseert? Met Microsoft OneNote is het mogelijk om al je zaken te realiseren die de populaire Word, PowerPoint en Excel net missen. Meer weten over OneNote? Doe mee met onze onenote training en lees het artikel zeker verder!

Oké, maar wat is OneNote?
Laten we bij het begin beginnen; wat is Microsoft OneNote? Kortweg is OneNote een digitaal notitieboek. Binnen de software kunnen bestanden, ideeën, tekeningen en to-do-lists worden geordend, uitgewerkt, aangepast en gedeeld worden. Een notitieboek dat kan ingericht worden naar jouw wensen en nooit vol raakt.

Applicaties
Wat is er allemaal precies mogelijk binnen OneNote? Wanneer de software wordt geopend opent zich een wit veld met daarboven de traditionele Office balk waarin de verschillende soorten lettertypes, tekengroottes en bestanden kunnen worden uitgezocht. Elk wit veld is een apart notitieboek waaraan tabbladen, bladzijden en hoofdstukken kunnen worden toegevoegd. Geheel nieuwe notitie beginnen? Open dan een nieuw veld.

Schrijven en tekenen
OneNote is net zo vrij als pen en papier; met een vinger of stilus kan je jouw ideeën uitschetsen, schrijven en tekenen. Er is keuze uit een heleboel verschillende penselen, stiften en potloden. Teksten kunnen worden gemarkeerd, uitvergroot of verkleind worden, opnieuw worden gerangschikt en weer verwijderd worden. Het mooiste; met de handgeschreven teksten kunnen worden omgezet in getypte verhalen.

Scannen, opnemen en invoegen
Verder biedt de softwaremogelijkheid om allerlei soorten bestanden in te voegen; papieren kunnen worden gescand, foto’s kunnen worden ingevoegd en het is zelfs mogelijk om audio-bestanden in jouw notitieboek te verwerken. Het programma beschikt over vormen, grafieken en balken die kunnen worden ingevoegd. Ook bestanden van andere Office-programma’s zijn makkelijk in te voegen.

Overal te gebruiken
OneNote is een programma waarbij efficiëntie een must is. Zo is de software zo geprogrammeerd dat het programma ook offline te gebruiken is en is het mogelijk om jouw bestanden met al jouw andere apparaten te delen. De notities kunnen worden gestuurd naar de Cloud waardoor ze altijd verkrijgbaar zijn. Verder is het mogelijk om alle bestanden te delen met vrienden, collega’s en familie.

OneNote; een programma dat kortweg een plaats is voor al jouw notities, ideeën en lijsten. OneNote biedt zoals genoemd talloze mogelijkheden die helaas niet in één artikel te plaatsen zijn. Hopelijk heeft deze korte vogelvlucht je een globaal overzicht gegeven van het gebruik van OneNote. Meer weten over de verdere mogelijkheden van OneNote? Doe mee met onze onenote training!