Nette kantoorkleding voor heren: do’s en dont’s

admin

28 maart 2023

Je bent op zoek naar nette kantoorkleding voor heren, maar wat kan er dan wel en wat kan er absoluut niet? Daar leggen we je graag wat meer over uit. De nette polo’s voor heren zijn erg populair. Je wil graag goed voor de dag komen, bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek of wanneer je ergens stage gaat lopen of gewoon gaat werken. Laat je daarom inspireren door wat er verstaan wordt onder nette kantoorkleding en doe er jouw voordeel mee.

Laat je inspireren

Kom eens een kijkje nemen in de Genti webshop voor leuke nette polo’s voor heren! Daar vind je vast en zeker wat je nodig hebt. Maar wat is nog meer van belang? Hygiëne is van groot belang. Je wil graag goed verzorgd voor de dag komen en dan moet je denken aan goede deodorant, een net kapsel en schone kleding. Ondanks dat het vanzelfsprekend lijkt, is het dan niet voor iedereen. Vieze geurtjes moet je echt voorkomen op de werkvloer. Zorg dat je je lekker voelt in de kleding die je draagt, maar denk ook aan goede hygiëne (een lekker geurtje bijvoorbeeld).

Wat dragen anderen op kantoor? 

Het kan zijn dat het je eerste werkdag is en dan vraag je je toch een beetje af wat anderen zoal dragen op kantoor. Je weet nog niet goed wat de dresscode is en wat doe je dan? Kom dan beter iets te net gekleed dan underdressed. Je kiest een goede pantalon en dan een bijpassend colbert. Een gestreken overhemd, misschien nog wel een stropdas en ook nette sokken horen erbij. Merk je dat collega’s geen jasje dragen? Dan kun je dit altijd weer uit doen (een stropdas kun je ook af doen). Weet je dat het meer een informele sfeer is op kantoor? Kies dan voor een nette en donkere spijkerbroek met een overhemd, en uiteraard nette sneakers! Draag geen korte broek!

Wel of geen accessoires naar kantoor?

Het is aan jou of je wel of geen accessoires wil dragen naar kantoor, maar het wel wordt steeds vaker gedaan. Het keert dan vaak terug in verschillende vormen. Denk bijvoorbeeld aan de (leren) schoenen met een bijzondere print, gekleurde sokken of een speciaal overhemd met leuke print. Het mag allemaal bij elkaar niet te druk worden. Een mooi horloge kan ook een goede keuze zijn (dan heb je ook je telefoon niet zo vaak nodig om te zien hoe laat het is).