Nieuwe functies Gmail

admin

17 mei 2018

Waarschijnlijk is de nieuwe update je nog niet opgevallen tijdens het openen van je Gmail. De update is nu nog alleen te zien voor bedrijven die gebruikmaken van G-suite, de betaalde versie van Gmail. Sommige accounts kunnen al de update bekijken onder ‘Try me out new Gmail’ onder instellingen.

Maar wat is er nou allemaal veranderd in de update? In dit artikel worden alle veranderingen uitgelegd.

  1. Integratie met andere Google Apps

Apps zoals Calender, Keep en Tasks gebruiken veel mensen die Gmail hebben. Google heeft een zijpaneel toegevoegd waardoor je twee apps kan openen in dezelfde browser. Je hoeft dus niet langer tabbladen te wisselen om je agenda te openen. Apps van derde partijen zouden ook compatibel moeten zijn zoals Trello.

 

  1. Knoppen om een mail te archiveren, verwijderen of te markeren.

Deze knoppen bevonden zich bovenaan de inbox. De knoppen komen nu tevoorschijn als je over een bericht zweeft met de muis.

 

  1. Snoozen

Deze optie was al beschikbaar voor de mobile versies van G-mail. De optie is nu ook beschikbaar voor de webversie. Met de functie kun je berichten weren uit de inbox voor een bepaalde tijd. Het bericht is voor een periode niet zichtbaar in je inbox. Na het limiet verschijnt het bericht.

 

  1. Nudging

Nudging betekend een duwtje geven. Je krijg een melding als je nog moet reageren op een mail of dat de ontvanger moet reageren. Op twee manieren werkt nudging dus.

  • Inbox: na een aantal dagen ontvang je een melding dat je nog niet gereageerd hebt
  • Verzonden items: je krijgt een melding als de ontvanger nog niet gereageerd heeft.

Deze melding krijg je niet bij elke mail. Google filtert de e-mails op basis van kunstmatige intelligentie.

 

  1. Bijlages

De bijlages kun je sneller openen. De bijlagen verschijnen onder de mail als ‘bubbeltjes’.

 

  1. Smart reply

Met behulp van kustmatige intelligentie doet Gmail suggesties voor antwoorden op een bericht. Zo kun je sneller antwoorden.

 

  1. Vertrouwelijke modus

De informatie in de email kun je versleutelen voor een periode. Je kunt instellen dat de persoon de mail drie dagen kan lezen. Binnen deze dagen kan hij de mail lezen en doorsturen. Na de dagen kan het bericht niet meer geopend worden.

 

Dit zijn de nieuwste functies!