Onderneming starten? Zo kies je een geschikte vloer

admin

22 maart 2021

Er zijn oneindig veel branches, met allemaal hun eigen werkwijze. Sommige branches voeren hun werkzaamheden niet op éénzelfde locatie uit en hebben geen vaste werkplek. Andere bedrijven werken 40 uur in de week in hetzelfde kantoor. Een fabriek behoeft een compleet andere inrichting dan het kantoor van een adviesbureau. De werkzaamheden die uitgevoerd worden op de werkplek is een leidende factor wat betreft de vloerkeuze. Waar je precies op kan letten bij het uitkiezen van een vloer voor jouw nieuwe onderneming lees je in dit artikel.

Is de uitstraling belangrijk?

Zoals in de inleiding is besproken, zijn de werkzaamheden die gedaan worden op de werkplek een leidende factor wat betreft de vloerkeuze. Ook hierbij is het van belang om goed na te denken of de uitstraling van de vloer belangrijk is en zo ja, wat je wil uitstralen. Een kantoor waar veel klanten worden ontvangen, dient er netjes en verzorgd uit te zien. Een mooie vloer met een luxe uitstraling is dan representatief tegenover klanten. Denk maar eens aan een floorify vloer met een visgraat motief. Het materiaal is erg praktisch en het patroon zorgt voor een luxe uitstraling.

Welk materiaal kan ik het beste kiezen?

Zoals hierboven al werd aangegeven, is een floorify vloer erg praktisch. Echter zijn voor sommige werkzaamheden andere vloeren meer geschikt. Een tegelvloer of een gietvloer kunnen net wat meer belasting aan en zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. In kantoorgebouwen wordt vaak gebruik gemaakt van tapijt, dit zorgt er voor dat geluid wordt gedempt en je mensen niet hoort lopen. Kies je voor een houten vloer? Kijk dan ook zeker naar de FSC certificering ervan. FSC is het eerste internationale keurmerk met strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer, gesteund door overheden, bedrijven en milieuorganisaties. Kortom, met dit keurmerk weet je zeker dat je een verantwoorde vloer koopt.

Hoe kan ik de vloer onderhouden?

De ene vloer is makkelijker te onderhouden dan de andere vloer. Een houten vloer zal na verloop van tijd behandeld moeten worden als je de originele uitstraling wil behouden. Vloerbedekking zal na verloop van tijd vies worden en zal regelmatig goed gereinigd moeten worden. In veel gevallen is een vloerbedekking daarom niet ideaal.