Origineel afscheidscadeau voor je collega: leuke ideeën

admin

20 maart 2023

Soms moet je ineens afscheid nemen van een collega. Hij of zij heeft elders een baan gevonden, heeft voor het eigen gezin gekozen of wil toch nog een studie volgen. Er kunnen tal van redenen zijn waarom dat iemand er mee gaat stoppen, het kan ook zijn dat iemand met pensioen gaat. Hoe dan ook, wat de reden ook is, het is leuk om een origineel en passend afscheidscadeau te overhandigen. Als je echt een origineel cadeau wil, dan is een tegeltje laten bedrukken met persoonlijke tekst een leuk idee! Dit is namelijk erg persoonlijk en hierin zijn erg veel mogelijkheden. Maar uiteraard hebben we nog meer originele ideeën voor je!

Nog meer ideeën

Naast het idee om een tegeltje te laten bedrukken met een persoonlijke tekst, zijn er nog meer ideeën voor een afscheidscadeau voor een collega:

  • Maak een collage met foto’s, stukjes teksten, citaten e.d. die gaan over je collega. Een persoonlijk cadeau want zo kan iedereen die met hem of haar samen heeft gewerkt een persoonlijke boodschap of herinnering delen.
  • Een bon voor bijvoorbeeld een boek of dagje uit, of een dinerbon. Dit is vaak ook erg gewild en daar kun je een collega altijd mee verrassen.
  • Als je weet waar je collega van houdt, bijvoorbeeld een bepaalde hobby, dan kun je daar op inspelen en wat origineels voor bedenken. 
  • Geld lijkt niet leuk om te geven als iemand weggaat, maar je kunt het geld ook op een leuke manier verpakken. Kleingeld in de vorm van een woord zoals bedankt voor alles, met een kaart en een persoonlijke boodschap van iedereen is ook leuk. 

 

Het gaat niet om de hoeveelheid die je geeft of hoe duur dat een cadeau is, het gaat er om dat je erbij stilstaat. Je hebt nu een paar tips om een origineel cadeau te bedenken en dan kun je daar je collega mee verrassen.