Orthopedische zitkussens voor een gezonde houding

admin

12 mei 2020

Pas als je serieuze problemen ondervindt aan je rug voel je hoeveel werk en handelingen je eigenlijk verricht met je rug. Eigenlijk doe je de hele de dag door beroep op je rug. Dat mensen rugklachten ervaren kan met verschillende zaken te maken hebben. Dit kan zitten in langdurige overbelasting, een verkeerde tiltechniek, verschil in beenlengte of bekkeninstabiliteit. Vaak is echter een verkeerde houding de oorzaak van de rugpijn, die vaak erger en erger wordt. In extreme gevallen wordt zelfs werken of autorijden onmogelijk dankzij de rugklachten. Wat in dergelijke gevallen kan helpen, zijn orthopedische zitkussens. Niet voor niets worden de kussens aangeraden door specialisten.

Mensen met een zittend beroep hebben grotere kans op rugklachten

Zeker mensen met een zittend beroep kunnen zomaar een verkeerde houding aannemen. Zeker als de werkplek niet ergonomisch ingericht is, liggen rugklachten op de loer. De stoel staat te laag of te hoog en het computerscherm staat te ver weg of juist te dichtbij. Het zijn een aantal redenen dat mensen een verkeerde houding aannemen, met alle mogelijke gevolgen van dien. Niet zelden worden orthopedische zitkussens aangeraden, net als een bezoek aan de fysiotherapeut. De orthopedische zitkussens, ook wel wigkussens genoemd, zorgen voor een veel gelijkmatiger verdeling van het gewicht en voorkomen dus dat er te veel druk op de rug ontstaat. Orthopedische rugkussens helpen je op natuurlijke wijze een betere houding aan te nemen. Vandaar ook dat deze kussen een sterk preventieve werking hebben en voorkomen dat je een verkeerde houding aan gaat nemen. Dat is een belangrijk gegeven voor mensen die vatbaar zijn voor klachten aan de rug.

Ook kussens met speciale uitstulping voor het pijnlijke stuitje

Orthopedische zitkussens heb je in alle soorten en maten. Je hebt traagschuim zitkussens die speciaal geprepareerd zijn voor op het werk, maar even goed uitvoeringen die buitengewoon geschikt zijn voor in de auto. Je hebt ook orthopedische zitkussens met een uitsparing en ook zorgen voor ontlasting van het stuitje. Ook aan dat deel van de rug willen immers nog wel eens klachten ontstaan. Ook als je al klachten hebt aan het stuitje blijken de orthopedische zitkussens ideaal.

De vulling van de kussens kun je aanpassen

De drukverlagende zitkussens zijn gemaakt van het beste materiaal, materiaal dat ademt. De vulling kan aangepast worden, waardoor zelfs de mate van hardheid bepaald kan worden. Goed gebruik van orthopedische zitkussens zal meteen de druk van je rug wegnemen. Het gebruik van ergonomische kussens is vaak beter dan het kiezen voor pijnstillers, zeker wanneer de klachten nog niet blijvend zijn.

Specialisten raden de kussens aan

De kussens, die aangeraden worden door specialisten en al jarenlang gebruikt worden, hebben vaak een soort van antislip gedeelte. Dit voorkomt dat het kussen op en duur wegglijdt en dus steeds voor de ideale houding en positie op je stoel blijft zorgen. Daarnaast is het goed de werkplek met je werkgever te bespreken. Vaak kan een ergonomisch specialist je snel helpen om een betere houding aan te nemen. Dit kan al in de hoogte van je beeldscherm of je stoel zitten. Spreekt een ergonomisch zitkussen je aan? De specialisten van Medipreventie kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden.