Printer leasen vs printer kopen

admin

4 februari 2021

De kosten van je printer kunnen behoorlijk oplopen. Het is bij veel bedrijven het meest gebruikte apparaat behalve de koffiemachine. Daarom is het goed om hier meer te lezen over het leasen van printers.

Een printer voor je bedrijf is kostbaar
Je zou het niet zeggen maar de kosten die je maakt voor je printer kunnen behoorlijk oplopen. Het gaat dan niet alleen om de eerste aanschaf maar vooral ook om de gebruikskosten die je maakt bij je printer. Een betaalbare printer is snel gekocht maar veel klanten komen bedrogen uit. De toners die worden gebruikt zijn zodanig kostbaar dat je voor hetzelfde geld net zo goed een nieuwe printer had kunnen aanschaffen. Printer leasing is dan ook de oplossing voor al die bedrijven die veel moeten printen maar niet van onverwachte verrassingen houden.

Bijkomende kosten bij een printer
Een printer die je voor je bedrijf gaat kopen kan je behoorlijk wat kopzorgen opleveren. De printer moet worden geïnstalleerd op het bedrijfsnetwerk en dat valt niet mee. Vaak is er een ICT specialist nodig om deze klus te klaren. Dan is daar nog het feit dat de printer regelmatig moet worden onderhouden. Gebeurt dit niet dan raken de koppen van de printer vervuild en zullen je prints al snel in kwaliteit afnemen. Onderhoud kan een kostbare aangelegenheid zijn. De toners zijn een andere kostenpost die flink kan oplopen. Het is om deze redenen dat printer leasing zo populair aan het worden is.

Een vast bedrag per maand
Bij een printer met lease heb je een printer waar alle kosten verder bij in zitten. Je betaalt een vast bedrag per maand. Wijverhurenprinters ben je relatief goedkoop uit. Er is een r