SEO bedrijf kiezen, waarop moet je letten?

admin

23 april 2020

De meeste ondernemers die online gevonden willen worden weten dat investeren in zoekmachine optimalisatie (SEO) een goede keuze is. Een SEO-bedrijf is gespecialiseerd in Search Engine Optimalisation. In het Nederlands zoekmachine optimalisatie. Zij weten als geen ander hoe ze jouw website beter online vindbaar kunnen maken. Maar hoe kies je het juiste SEO bedrijf? Wij vertellen je in dit artikel waarop je moet letten bij het inschakelen van een zoekmachine marketing bureau.

1. Kwaliteit

Bij zoekmachine optimalisatie is kwaliteit enorm belangrijk. Slechte SEO kan ervoor zorgen dat je website daalt in Google of zelfs een Google-penalty krijgt. Als je op zoek gaat naar een SEO bedrijf om mee in zee te gaan, dan is de kwaliteit een erg belangrijk punt om op te letten. Wees kritisch op het plan van aanpak, stel veel vragen en vraag om een duidelijke planning met verwachte resultaten. Een SEO bureau kan nooit garanties geven op topposities in Google, want daarvoor zijn ze afhankelijk van Google. Wat ze wel kunnen is de website zoveel mogelijk optimaliseren, zodat Google de website hoger plaatst. 

2. Vraag om cases

Ieder bedrijf kan roepen dat ze gespecialiseerd zijn in zoekmachine optimalisatie. Het is belangrijk om te letten op het aantal jaren ervaring van de SEO expert die je inschakelt. Een ander belangrijk punt waarop je moet letten zijn de beschikbare cases. Voor welk soort klanten heeft het bedrijf gewerkt? Wat heeft het opgeleverd? En hoelang hebben ze erover gedaan om dit resultaat te behalen? Vraag altijd om recente cases.

3. Betrouwbaar

Helaas zijn er veel dubieuze bedrijven die zich voordoen als professioneel SEO bureau. De betrouwbaarheid van een SEO bedrijf is daarom ook erg belangrijk om op te letten. Ga op zoek naar een betrouwbaar bedrijf met goede reviews en nog belangrijker: waar jij een goed gevoel bij hebt!