Tips om je ICT infrastructuur te verbeteren

admin

17 mei 2022

Steeds meer bedrijven stappen over naar een online werkomgeving. Het zorgt voor veel flexibiliteit en verbetert de communicatie tussen werknemers. Informatie overdracht is razendsnel waardoor taken sneller uitgevoerd kunnen worden. Voor een online werkomgeving is een goede ICT infrastructuur van noodzaak. Met dit ICT advies kun je ervoor zorgen dat de online werkomgeving optimaal werkt. 

Goede service management

Voor veel bedrijven is het belangrijk dat een werkomgeving altijd bereikbaar is. Je kunt deze omgeving niet zomaar sluiten doordat alle bedrijfsprocessen dan worden stopgezet. Om dit te voorkomen is een goede service management nodig. Dit zorgt ervoor dat er geen downtime zit in de bedrijfsprocessen. De bedrijfsservers zijn 24/7 te bereiken zodat alle werknemers flexibel hun werkuren kunnen bepalen.

Goede internet verbinding

Omdat het werk online plaatsvindt is een goede internetverbinding noodzakelijk. Dit betekent dat het internetverbinding snel is met een goede download en upload snelheid. De internetverbinding moet ook stabiel blijven. Dit betekent dat er geen schommelingen zijn in de internet snelheden. Glasvezel is de beste manier om een goede internetverbinding te krijgen. Glasvezel zorgt ervoor dat het internet zowel snel als stabiel is. De kans op storingen is op deze manier ook minimaal. 

Een eigen ICT team samenstellen

Voor een goede online werkomgeving is het belangrijk dat er een team beschikbaar wordt gesteld die de infrastructuur in de gaten kan houden. Dit team zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. Ook zorgt dit team voor een goede beveiliging van de online diensten. Dit is belangrijk omdat bedrijfsgegevens niet vrijgegeven mogen worden. Om dit te bereiken moet er regelmatig stress testen gedaan worden door het ICT team. Het is belangrijk dat de teamleden beschikken over verschillende vaardigheden. Wanneer er problemen opduiken kunnen alle teamleden met elkaar in gesprek om snel een oplossing te kunnen vinden. Een ICT team kun je ook uitbesteden. Externe bedrijven als Gflex.nl bieden diensten aan die de ICT infrastructuur voor jou kunnen overnemen.