Tips om je verkopen via Bol.com een boost te geven

admin

17 mei 2022

Het opstarten van een eigen webshop kan heel lastig zijn. Je hebt namelijk weinig naamsbekendheid waardoor er niet zo snel bij jou producten worden gekocht. Je zou ervoor kunnen kiezen om veel geld uit te besteden aan marketing. Maar een andere goede optie is door bestaande bedrijven als Bol.com te gebruiken om jouw producten te verkopen. Je maakt hierbij gebruik van de naamsbekendheid van Bol.com om klanten te trekken. De producten die Bol.com aanbiedt kan heel erg uiteen lopen. Met een product research tool kan jij onderzoeken welk product het gunstigst is om aan te bieden. 

Producten op Bol.com plaatsen

Om producten te kunnen verkopen moet je ze natuurlijk eerst kunnen plaatsen. Het plaatsen van producten gaat heel eenvoudig door je aan te melden op de website als een verkoper. Waar je op moet letten is dat er aan een aantal voorwaarden gehouden moet worden als je op Bol.com wil verkopen. Alle producten moeten ten eerste voorzien worden van een EAN of ISBN code. Ten tweede moet je de producten binnen 8 dagen kunnen leveren. Ook moeten de artikelen binnen de bestaande categorieën van Bol.com passen. Vervolgens moet je ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Ten slotte moet er antwoord binnen 24 uur gegeven worden op de vragen van de klanten en artikelen moeten binnen 30 dagen retour gestuurd kunnen worden. 

Houd rekening met de bemiddelingsbijdrage

Wanneer je op Bol.com wil verkopen moet je een deel van de winsten afdragen aan het bedrijf. Om hier rekening mee te houden kun je de kosten op de website verhogen zodat de gemiste omzet wordt verrekend naar de klant. Zo loop je geen winsten mis bij het verkopen op Bol.com. Hoe hoog deze prijsverhoging is hangt af van het soort product die je verkoopt. Gemiddeld liggen de kosten tussen de 10 en 15 procent maar het kan ook oplopen tot 25 procent. Na het gebruiken van een product research tool kun je bij Bol.com informeren hoeveel de bemiddelingsbijdrage zal zijn voor het product. Je kunt vervolgens de verkoopprijs aanpassen op de bemiddelingsbijdrage.