Tips voor het organiseren van een personeelsfeest

admin

18 november 2021

Als je jouw personeel wilt bedanken of een bedrijfsevenement wilt organiseren, kan een personeelsfeest wel leuk zijn voor iedereen. Een personeelsfeest kan helpen om informeel contact te hebben met personeel om zo een betere band met elkaar te krijgen. Wel zo fijn als iedereen in het bedrijf goed samen kan werken. De ervaring van personeel op het feest is belangrijk. Feestversiering kopen zou bijvoorbeeld slim kunnen zijn om de sfeer wat op te vrolijken.

Lees verder voor meer tips voor het organiseren van een geslaagd personeelsfeest!

Geef een reden voor het feest

Je kunt natuurlijk niet zomaar een feest geven zonder een goede reden ervoor te hebben. Maak dit dus duidelijk en zorg ervoor dat het personeel begrijpt waarom een personeelsfeest wordt gegeven en het belangrijk is dat hij eraan deelneemt.

Bepaal wie wordt uitgenodigd

Een personeelsfeest hoeft niet per se te betekenen dat het bedoeld is voor het hele bedrijf. Je kunt ook bijvoorbeeld een feest geven voor een bepaalde branche of team. Ook kun je ervoor kiezen dat het personeel bijvoorbeeld iemand mag meenemen naar het feest. Maak dit duidelijk aan het personeel zodat er geen verwarring ontstaat. Het is leuk om naast de “normale” groep die aanwezig is bij de vrijmibo eens andere mensen uit te nodigen. Zo geef je het personeelsfeest iets extra’s.

Bepaal het beschikbare budget

Je kunt niet met onverwachte kosten staan aan het einde van een personeelsfeest. Maak dus duidelijk wat het budget is en houd in de gaten dat het budget niet wordt overschrijden door een of andere redenen. Controleer dus ook hoeveel iets kosten en houd zo rekening met hoeveel jij wordt dat de uitgaven zal zijn.

Denk na over activiteiten

Het is belangrijk dat de gasten iets te doen hebben zodat iedereen zich vermaakt op het personeelsfeest. Is het vooral om bij te praten, zorg er dan voor dat er genoeg drankjes en hapjes zijn. Ook kan er gedacht worden aan conversatie openers zodat er altijd wat over te praten valt. Maak ook duidelijk aan het personeel wat zij kunnen verwachten.

Feestelijke sfeer

Zorg voor een voldoende feestelijke sfeer door feestversiering en ook bijvoorbeeld verlichting en muziek. Feestversiering kopen kan eenvoudig persoonlijk online gedaan worden of je kunt iemand anders het laten doen.