Uitvaartverzekering afsluiten

admin

28 oktober 2018

Een uitvaartverzekering afsluiten op jonge leeftijd komt steeds vaker voor. Een uitvaartverzekering afsluiten kan je beter op tijd doen. Het is belangrijk dat de nabestaanden weten wat ze moeten doen als het zover is. Ook komen nabestaanden niet voor onverwachte kosten te staan.

Zorg ontnemen voor de nabestaanden

De belangrijkste reden is natuurlijk dat je niet wilt dat de nabestaanden nog eens met extra stress zitten. Uiteraard hebben ze al enorme verdriet door het overlijden. Door een uitvaartverzekering af te sluiten ontneem je een hoop stress voor de nabestaanden. Je kunt vastleggen wat precies je wensen zijn. Van een begrafenis/crematie tot de muziek aan toe.

Financieel

Een gemiddelde begrafenis kost ongeveer 7000 euro. Voor veel mensen is dit enorm veel geld. Door een uitvaartverzekering af te sluiten zorg je ervoor dat de nabestaanden niet met enorme kosten komen te staan.

Het zorgt voor rust

Door al je wensen op een lijstje te zetten en de financiële zaken vast te leggen zorg je er niet alleen voor rust voor jezelf maar ook voor rust voor de nabestaanden. Doordat de nabestaanden weten dat alles financieel geregeld is en alles naar de wensen is van de overleden persoon zorgt dat voor rust bij de nabestaanden en een goedgevoel.

Algemene voorwaarden uitvaartverzekeringen

Uiteraard is het de moeite waard de kleine lettertjes van de verschillende verzekeringen te bekijken. Zijn de kinderen wel of niet meeverzekerd? En wanneer ben je precies wel of niet verzekerd. Maar vooral wat er wordt uitgekeerd bij overlijden. Daarbij is het dus wel van belang dat je weet wat je voor uitvaart zou willen en welke kosten daar dus aan verbonden zijn. Ook hierbij geldt weer: uitzoeken en vergelijken kan lonend zijn om de best sluitende verzekering te hebben of om het zelf te doen via je eigen vermogen.