Verbeter de ervaring van klanten over jouw vloer

admin

7 mei 2019

Of jij nu nog thuis werk of een eigen pand hebt, de kans dat je wel eens klanten over de vloer krijgt is goed aanwezig. Wanneer klanten op bezoek komen wil je ze wel een goede ervaringen bieden, omdat de uitstraling van je werkplek veel over jezelf zegt. Mocht de uitstaling de klant tegenvallen zullen ze minder snel zaken met je willen doen.

In dit artikel worden een paar tips gegeven die er voor kunnen zorgen dat de ervaring van een klant toch net even beter wordt.

Licht speelt een grote rol

Ten eerste speelt het licht op kantoor een grote rol. Zorg voor veel daglicht dat naar binnen schijnt. Naast dat het een betere uitstraling geeft aan het je kantoor, zorgt het er ook voor dat medewerkers sneller gaan werken.

Licht zorgt er ook voor de kleuren goed naar voren komen. Het maakt niet uit wat voor stijl jij het kantoor wilt geven, ligt zal een grote rol spelen in het geheel. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om gekleurde meubels en gekleurde wanden te nemen. Daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen om de producten die je verkoopt tentoon te stellen. Wanneer klanten over de vloer lopen zien ze ook meteen waar je voor staat.

Het kleurgebruik

Kies jij er voor om alles wit te laten, of zorg jij er voor dat het helemaal in je eigen stijl is? Dit is een keuze die je moet maken. Let wel op, want wanneer jij een goede uitstraling wilt hebben is een basis kleur een must. Hiervoor wordt meestal grijs, wit of zwart gebruikt. Verder kun je met ander kleuren je eigen persoonlijke tint aan je kantoor geven. Laat je eens adviseren door een expert, bijvoorbeeld een schilder. Ook bij gebouw onderhoud speelt dit een grote rol.

Decoreer je kantoor op een creatieve manier

Een moderne kantoorinrichting moet wel strak zijn, maar er mag wel wat creativiteit gebruikt worden. Wanneer een klant langs komt wil je wel laten zien dat je menselijk bent. Het creatief decoreren van je kantoor kan hier bij helpen. Kies er bijvoorbeeld voor om muurstickers op te plakken. Dit wordt namelijk gezien als de moderne schilderijen en is ook strak. Dit soort kleine dingen zullen een ‘saai’ kantoorpand meteen een stuk aangenamer maken.