Vergroot je kansen bij een aanbesteding

admin

16 april 2020

Als ondernemer kan je te maken krijgen met een aanbesteding. Wanneer je in wilt schrijven op een grote klus voor bijvoorbeeld een overheidsinstelling, dan moet je vaak mee doen aan een aanbesteding. Dit kan een nationale aanbesteding zijn, maar ook een Europese aanbesteding. Een aanbesteding doen, is niet iets wat je zomaar uit je mouw schudt. Hierbij is het opstellen van een onderscheiden offerte belangrijk. Daarmee vergroot je de kans om de opdracht uiteindelijk te winnen. Daarom is het raadzaam om hulp te zoeken als je een aanbesteding gaat doen. Een specialist weet waar op te letten en te lezen en scoren bij een inschrijving.

Waarom hulp inschakelen?

Hulp inschakelen voor een aanbesteding doe je om de winkans op de inschrijving te vergroten. De offerte zal beter neergezet worden. De offerte zal onderscheidend zijn t.o.v. de concurrentie en een specialist weet waar op te letten.

Wanneer nationaal of Europees aanbesteden

Als er sprake is van een aanbesteding, kan dit op nationaal niveau of Europees niveau zijn. Wanneer een opdracht boven de ‘drempel’ zit, moet er Europees aanbesteed worden. Wanneer de opdracht onder de Europese drempelwaarden blijft, dan kan er voor een nationale aanbesteding gekozen worden waarbij de Nederlandse markt benaderd wordt.

Het is belangrijk om te beseffen dat het nationaal aanbesteden een ander vakgebied is dan Europees aanbesteden. Wanneer je op zoek gaat naar een adviseur of helpende hand, doe je er goed aan om hier onderscheid in te maken. Kijk goed naar de adviseur die je in de armen neemt en wat de competenties binnen het bedrijf zijn.

Plaatsing in Europees Publicatieblad

Bij een Europese aanbesteding is het zo dat de opdracht gepubliceerd moet worden in het Europese Publicatieblad. Zo kunnen allerlei bedrijven uit de EU zich inschrijven op deze opdracht.