Vermogensbeheer uitbesteden of zelf doen?

admin

16 januari 2023

Is het slim om het beleggen in eigen beheer te doen, of kan je dit beter uitbesteden? Doordat de digitalisering heeft toegeslagen worden meer transacties dan ooit gedaan. Dat betekent dus ook dat je hier op een andere manier mee om moet springen als belegger. Het vermogen beheren via Ambassador Vermogensbeheer is daar een voorbeeld van. Het is slim om te bekijken waar je op moet letten.

Kosten op lange termijn

Het is vooral belangrijk om een goed beeld te vormen van de kosten op lange termijn. Dat is namelijk wat je succes bepaalt als belegger. Het investeren brengt namelijk op korte termijn een risico met zich mee, maar is juist op lange termijn is dit risico veel kleiner. Mits natuurlijk de juiste beleggingen worden gedaan. Daar is een vermogensbeheerder de juiste persoon voor. 

Hoe groot zijn je eigen kansen?

Hoe groot zijn jouw eigen kansen versus die van bijvoorbeeld Ambassadorvermogensbeheer.nl? Wanneer je aandelen koopt en verkoopt krijg je natuurlijk met kosten te maken. Wil je meer winst maken, dan moet je meer kosten maken. Dit gaat dus ten koste van je rendement. Wil je echter meer eruit halen, dan is een beetje risico wel belangrijk. De beheerder kan dit beter verzorgen dan dat je zelf kan. Dit heeft natuurlijk te maken met kennis en inzicht.

Wat weet de specialist?

Het is natuurlijk zo dat er ergens verlies wordt geleden wanneer jij winst maakt, maar dat dit omgekeerd ook geldt. Jij koopt wanneer iemand anders verkoopt. Dus is het belangrijk dat je altijd de slimme zet doet die de ander niet kent. Dat gaat dan weer het best wanneer je meer weet dan anderen. En daar is de specialist dan weer net iets meer bedreven in dan jij.

Het juiste moment kiezen

Tot slot is het ook belangrijk om het juiste moment te kiezen. Veel mensen denken dat kopen op het juiste moment betekent dat je moet wachten tot de beurs daalt. Dit is echter natuurlijk lang niet altijd het geval. Er zijn ook aandelen die verder door zullen stijgen. De specialist weet wanneer je hier je kans mee kan pakken. Zo kan je ook op deze manier je winst pakken.