Voordelen van online radio luisteren tijdens je werk

admin

30 april 2021

Internetradio is een geweldige manier om online radio te luisteren en af te stemmen op radiozenders die jouw favoriete muziek spelen. Hoewel streamingdiensten handig kunnen zijn en je natuurlijk ook nog altijd je AM/FM radio kan opzetten, is er iets heel charmants aan het verrassende aspect van live radio in combinatie met de hoge kwaliteit en het bereik van internetradio.

Heb je nog steeds een reden nodig om online radio te luisteren? Wel, hier zijn er in ieder geval al 5! 

1. Keuze en variatie

Wanneer je eindelijk de wereld van online radio luisteren induikt, merk je al snel dat er heel wat verschillende soorten internetradio’s beschikbaar zijn. Zo zijn er radio’s beschikbaar die maar 1 enkel genre draaien zoals Metal, maar ook Dubstep of zelfs Jazz. Aan de andere kant zijn er eveneens radio’s die gebaseerd zijn in een bepaalde locatie en dus met hyperlokaal nieuws komen, of radio’s die zich richten op mensen die via het luisteren naar de radio een nieuwe taal willen aanleren. 

Natuurlijk vind je ook al je oude vertrouwde radiozenders online terug. Iedere grote Nederlandse radiozender heeft een online radio of een playlist waarop je niet enkel de radio live kan meevolgen, maar evengoed bepaalde fragmenten weer mee kan laten afspelen of zelfs live bekijken welk liedje momenteel op de radio wordt afgespeeld. Handig, toch? 

2. Minder advertenties

Hoewel je misschien advertenties tegenkomt in uitzendingen van een internet radio kanaal, zijn er heel wat minder advertenties dan je bij een gewone, grote radiozender verwacht. 

De meeste internetradiostations worden gefinancierd door de lokale overheid, hogescholen of het eigen vermogen van de beheerder.

Diensten zoals TuneIn Radio en iHeartMedia zijn gratis, maar hebben speciale betaalde abonnementen, waar je diensten kunt krijgen zoals online on-demand inhoud en zelfs downloadbare programma’s.

3.     Beschikbaarheid

Omdat online radio luisteren niet afhankelijk is van frequenties zoals de normale radio, kan je als internetgebruiker online radio luisteren waar en wanneer je maar wilt. Daarnaast zal de radio ook altijd een goede geluidskwaliteit hebben en kan je makkelijk naar radio uitzendingen van over de hele wereld luisteren! 

4.     Kwaliteit

Over kwaliteit gesproken, de kwaliteit van de online radio is ook heel wat hoger dan de kwaliteit van de radio in je wagen. Hoewel de radio in je wagen reeds digitaal is, moet je nog steeds rekening houden met je locatie en de verbinding. Wanneer je naar je favoriete radiostation luistert via het internet over je telefoon hoef je enkel rekening te houden met je 3G verbinding! 

5. Lokale radio’s uit het hele land

Ook is het een groot voordeel dat je naar lokale radio’s van over het hele land kan luisteren over het internet. Je moet met andere woorden dus niet altijd naar de grote radiozenders luisteren, maar kan met groot gemak instemmen op bijvoorbeeld Omroep Almere, Scheldemond FM van Sluis, of zelfs Brandaris Terschelling!