Waar moet je op letten bij het huren/kopen van een pand

admin

30 april 2019

Ben jij zo ver in je onderneming dat het tijd wordt voor een (nieuw) kantoorpand? Of het nu het eerste of tweede pand is dat je wilt, je de keuze maken of je het kantoorpand gaat kopen of gaat huren. Mocht jij onafhankelijk willen zijn van een huurbaas is het kopen van een kantoorpand de beste optie. Daarnaast is een kantoorpand kopen vaak voordeliger dan een bedrijfspand huren. Er bestaat namelijk een grote kans dat je  maandelijkse hypotheek kosten lager zijn dan die van het huren.

Je kunt het kopen van een kantoorpand daarnaast ook zien als een lening. Eigenlijk investeer je namelijk in iets wat van jezelf is. Met huren verlies je daarentegen eigenlijk alleen maar geld. Toch moet er wel veel gebeuren voor je een eigen kantoorpand kan kopen en is het handig om je hier goed in te verdiepen. Het is namelijk wel een grote keuze. In dit artikel worden een paar kleine tips gegeven waar je op moet letten bij het kopen van een kantoorpand. Had jij al gedacht om de woningwaarde van de voren online te berekenen?

Tip: bekijk hier kantoorruimte Deventer als je op zoek bent naar ruimte in deze stad.

Oppervlakte kantoorruimte

Hoeveel mensen heb jij in dienst? Wat zijn precies de werkzaamheden van je medewerkers? Wat zijn de plannen voor in de toekomst? Dit zijn de eerste paar vragen die je aan jezelf kunt stellen. Je moet niet vergeten dat er naast de werkruimte ook overige ruimtes zijn zoals een vergaderruimte, ontvangstruimte, kantine en het toilet. Ook deze ruimtes moeten worden meegerekend in het totaal opperlak van je kantoorruimte.

De waarde van het pand

Wat is de waarde van het pand dat jij op het oog hebt? Voor dat jij een kantoorpand aanschaft (of huurt) is het goed om te weten wat de waarde op dit moment eigenlijk is. Daarvoor kun je de woningwaarde berekenen. Dit kun je online op verschillende sites doen. Dit geeft een indicatie wat jij er nu voor moet betalen, maar ook of de waarde in de toekomst zal stijgen.

De locatie van het kantoorpand

Als ondernemer wil je bereikbaar zijn en een goede uitstraling geven aan naar de buitenwereld. Daarom moet je er voor zorgen dat je pand er uitnodigend uit ziet en gemakkelijk bereikbaar is als klanten je willen bezoeken.

Heb je hypotheekadvies nodig? Ga dan eens praten met Hypotheekadviseur de Boer. Een gedegen hypotheekadvies waar je op kunt bouwen!